banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

45 BİN ATAMA YETMEZ!

45 bin öğretmen ataması sayısı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi; uzun süredir bu atama müjdesinin beklendiğini söyledi.

25 Mart 2023 Cumartesi 08:55
Bu haber 2460 kez okundu
45 BİN ATAMA YETMEZ!

 Terzi, “Şubat ayı içerisinde yeni atama takviminin duyurulması gerekiyordu ama iki büyük depremden dolayı takvim ötelenmişti. 45 bin atama için Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ediyoruz. Bu atama elbette bir memnuniyet uyandırdı ama beklentimiz daha fazla atama sayısıydı” dedi.

Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, Türkiye’de öğretmen açığının adeta ücretli öğretmenler eliyle giderildiğine de dikkat çekerek, “2022-2023 eğitim-öğretim yılında ücretli öğretmen sayılarını araştıran Türk Eğitim-Sen, 81 İl Valiliğinden ücretli öğretmen sayılarını talep etti. Buna göre 76 bin 485 ücretli öğretmen çalıştırıldığı, 83 bin 547 ise norm açığı olduğunu tespit ettik.  Bir de afet nedeniyle ortaya çıkan ilave öğretmen ihtiyacı var. Dolayısıyla talebimiz, en az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmasıdır.  Açıklanan bu sayıları yetersiz buluyoruz.

Evet, afetin yol açtığı ilave mali sıkıntılar olduğu doğrudur. Ancak eğitimle ilgili alınan tedbirlerde tasarruf olmaz” dedi.

Depremin ortaya çıkardığı bir mali külfet olduğunu, bunun da 104 milyar dolara tekabül ettiğini bildiren Terzi, sıkıntımızın büyük olduğunu ancak eğitim alanında tasarruf yapılamayacağını söyledi. Geylan, “Bakınız, depremde büyük yıkım yaşadık. Ama inşallah devletimizin gayretiyle 1 yıl içinde 500 binin üzerinde konut hak sahiplerine teslim edilecek. Maddi kayıplarımızı bir şekilde telafi ederiz. Binamız yıkılır bir yılda yaparız, havaalanımız tahrip olur bir haftada düzeltiriz, yollarımız çöker birkaç haftada yenisini yaparız. Ama eğitim ile ilgili tahribatlar bir yılda telafi edilemez. Eğitimin telafisi on yıllara sirayet ediyor. Dolayısıyla devletimiz eğitimle ile ilgili tedbirleri tehir etmemelidir.

Öğretmen eğitimin taşıyıcı kolonudur. Eğitimle ilgili alınacak öncelikli tedbir de öğretmen açığını gidermek olmalıdır. Bu nedenle önümüzdeki 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlamadan 45 bin atamaya ilave, bir bu kadar daha yapalım ki, ücretli öğretmen sorunu Türkiye gündeminden çıkarılsın. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz en az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmasıdır” dedi.

Branşlar itibariyle adil kontenjan dağılımının önemine de dikkat çeken Terzi, “45 bin atama dağılımında adaletli davranılması çok önemlidir. Öyle branşlar var ki, genç meslektaşlarımız KPSS’den 80-85 puan almasına rağmen, atamaya tahsis edilen kadronun yetersiz olması nedeniyle atanamıyor. Bu sorunun kökten çözümü için atama sayısının artırılması gerekmektedir” diye konuştu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV