banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Depremzedeler üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen asrın felaketi nedeniyle deprem bölgesinden Amasya kent merkezine gelen 10 genç Amasya Halk Eğitim Merkezi kursları ile üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

06 Mart 2023 Pazartesi 08:31
Bu haber 354 kez okundu
Depremzedeler üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

 Malatya, Diyarbakır gibi deprem bölgelerinden Amasya’ya gelen 10 genç, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Zübeyde Hanım Kurs Merkezinde ücretsiz olarak üniversite sınavına hazırlanıyor.Amasya gelerek eğitim alan 968 öğrenci eğitim öğretime kaldığı yerden devam ediyor.

Depremi Diyarbakır’da yaşayan ve Diyarbakır’da yarım kalan üniversiteye hazırlık eğitimine Amasya’da devam eden Muhammed Fidan, “6 Şubat sabahına doğru deprem oldu. Depremde ilk uyandığımızda birbirimize doğru yönelmiştik. Bu yönelim altında da tabi telaş halindeydik. Ben birkaç gün önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin AFAD eğitim simülatörüne katılmıştım. Daha önce deprem deneyimi yaşamıştım. Yani büyük şiddette deprem deneyimi yaşamıştım. O deprem benim için o kadar büyük gelmemişti. Ama ailemde diğer insanlar korkunca tabi o panik bize de geçiyor. Sonra ikinci depremden sonra aşağı indik. Sonra Diyarbakır genel durumunu öğrendik. Birkaç gün sonra benim ablam burada ebelik mezunu. Burada bir işte çalışıyordu. Onunla beraber buraya geldik. Burada da birkaç gün sonra da Halk Eğitime geldim. Diyarbakır’dan buraya geldiğim zaman ablamın çevresinde tanıdığı birkaç kişi vardı. Bunların yönlendirmeleriyle beraber Halk Eğitime geldim. Halk Eğitimde Muhammed hocayla tanıştık. Muhammed hoca bir haftalık bir periyot verdi. Bir hafta sonra gelip kursa başlayabilirsin dedi. Bende buraya geldim ve Diyarbakır’da yarım kalan eğitimime kurs merkezinde devam ediyorum. Bize bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Benim asıl hedefim yönetim bilişim sistemleri alanında eğitimimi tamamlamak istiyorum”dedi.Depremi Malatya’da yaşayıp Amasya’ya arkadaşları ile gelen ve üniversite sınavına hazırlanan diğer bir öğrenci Musa Soyhan ise, “Malatya’dan Amasya’ya YKS’ye hazırlanmak için geldim. Malatya’da sınava hazırlandığımız yurt yıkıldı. Bizlerde arkadaşlarımızla yaralarımızı sarıp üniversite sınavına hazırlanmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Üniversiteye hazırlanan gençleri ziyaret eden Amasya İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Şuanda sadece bu birimimizde onun üzerinde öğrencimiz var. Tabi rakamlar günbegün değişiyor. Bizim derdimiz öğrencilerimizin hem normalleşmeyi yaşama adına hayata hazırlanmaları hem de geride bir pişmanlığın bir keşkenin olmaması. Yine hayat boyu öğrenme birimi üzerinden evlerinde konaklayanlar ya da yurtlarda konaklayanlara da açılan diğer kurslarımız da ayrıca mevcut. Bizler her anlamda bu sınava hazırlanan öğrencilerimizin eğitimimin aksamaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu azimli öğrencilerimizde hayallerinin peşinden koşup üniversitede istedikleri bölümleri kazanırlar’ ifadelerini kullandı.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV