banner17
28 Nisan 2024 Pazar

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Yapıldı

Taşova’da İmam Hatip Liseleri Arası Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Yapıldı

15 Mart 2023 Çarşamba 08:47
Bu haber 1248 kez okundu
Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Yapıldı

 Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün her yıl düzenlediği Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Mesleki Yarışmalardan “Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması”, bu sene ilçemizde yapıldı.

Amasya İl ve İlçe Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katıldığı ve İlçemiz Şehit Bekir Özdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun ev sahipliğini yaptığı yarışma, 10/03/2023 Cuma günü saat 10.00’da Taşova Merkez Caminde düzenlendi.

Öncelikle yarışmaya katılan okulların kuraları çekildi. Yarışma Taşova İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Ali Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, öğrencilere moral verici güzel bir konuşma yaptı. Öğrenciler kura sırasına göre minbere çıkarak hutbelerini okudular.

Hutbelerin sunumundan sonra puanların hesaplanması esnasında Taşova İmam Hatip Lisesi İlahi Ekibi ilahilerini icra ettiler. Yarışma sonrası dereceye giren öğrenciler açıklandı ve kendilerine ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra yarışmaya katılan öğrenciler kendilerine belirlenen Taşova merkezdeki camilerde Cuma namazı kıldırdılar. Katılımcılar Namazı müteakip Taşova İmam Hatip Lisesinin yemek ikramına katıldılar.

Şehit Bekir Özdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Kemal Vehbi Onay katılımcıların ve emeği geçenlerin her birine teşekkür ederek, misafirleri uğurladı.

Organizesi ve koordinatörlüğü beğenilen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasına;

Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Amasya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Alparslan Kanar, Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, yarışmacı okulların yöneticileri, bu öğrencileri yarışmaya hazırlayan meslek dersleri öğretmenleri, öğrenciler ve Taşova halkı katıldı.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV