banner17
16 Nisan 2024 Salı

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Meslek Lisesinde Mantar Hasadı Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen'in destekleri ile Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir MTAL'nin kapalı alan mantar bahçesinde ilk kez üretilen, ticari kimliğe bürünen kültür mantarlarının hasadında İl Müdürü öğrencileri yalnız bırakmadı.

06 Ocak 2023 Cuma 09:37
Bu haber 264 kez okundu
Meslek Lisesinde Mantar Hasadı Yapıldı

 Üreten güçlü Türkiye'nin bir yüzü olmaya devam eden meslek liselerden biri olan Amasya Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir MTAL, tarım alanında  mantar hasadını gerçekleştirdi.

İnsanı kaynak olarak değil insanı kıymet olarak bilen meslek lisesi, öğrencilere yeni bir üretim alanı daha sundu. Mantar hasadında Şube Müdürleri Alpaslan Kanar ve Bedir Arslan’da katıldılar.

MüdürTürkmen mantar hasadı sonrasında yaptığı konuşmada:"Gökhöyüyük Tarım Meslek Lisesi köklü bir maziye sahip olan bir okulumuz. Bu okulda  mısır ekildiği gibi buğday,sebze meyvenin her türlüsü yetiştiriliyor.Okulumuzda öğrenme alanları zenginleştirildiği gibi son dönemde arkadaşlarımızın gayretleri ile mantar üretimine bu atölyemizde artık başlamış bulunuyoruz.Burası boş duran bir atölyeydi.Arkadaşlarımızın bir teklifi oldu .Güzel de bir çalışma oldu burada. Birkaç aylık bir çalışma ile -İnşaat Emlak'tan Tutun da donatıma kadar- güzel bir performans gösterildi.Mantar Üretim Atölyesi kurulmasında iki amacımız var:Çocuklarımız bu çalışmanın ekonomik bir kâra dönüştüğünü görsünler,mantar üreticiliğini de görsünler.Hem Amasya'mızda yaygınlaşsın hem de ülkemizde farklı gelir kaynakları da gündeme gelmiş olsun.Öğrenme ve kazanma süreci olsun istiyoruz .Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in mesleki eğitime vermiş olduğu önem ve beklediği performans belli.Biz de o performansı Amasya'mızda en güzel örneklerle göstermeye gayret gösteriyoruz." dedi.

Üretilen mantarın tadına bakmayı da ihmal etmeyen İl Müdürü Türkmen ve Şube Müdürleri okul müdürüne, idarecilerine ve öğrencilerine teşekkür ederek ziyaretlerini sonlandırdılar.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV