banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

“Türkiye ve Türk Dünyası, Hocalını Unutma, Unutturma”

Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi: “Türklere karşı yapılan soykırımların en acımasızlarından birisi Azerbaycan Türklerinin uğradığı soykırımlardır. Türkiye ve Türk Dünyası, Hocalını Unutma, Unutturma” dedi.

28 Şubat 2023 Salı 08:41
Bu haber 298 kez okundu
“Türkiye ve Türk Dünyası, Hocalını Unutma, Unutturma”

 Başkan Terzi, Hocalı katliamı dolayısıyla yaptığı açıklamada: “Yakın tarihimiz Türklere karşı yapılan facialarla doludur. Biz Türkler hiçbir zaman bize karşı yapılan soykırımları katliam ve zulümleri tarih hafızamıza kazımamış, yazmamış ve çabuk unutmuşuz. Hiçbir zaman kaybettiğimiz savaşları ve uğradığımız haksızlıkları ve hatta soykırımları anma gereği bile duymamışız.

Hal böyle olunca da tarihimizin bir kısmı hep karanlık kalmış, çoğu insanlarımız bundan fazla haberdar olmamıştır.” dedi.

Türklere karşı yapılan soykırımların en acımasızlarından birisi Azerbaycan Türklerinin uğradığı soykırımlardır

Başkan Terzi açıklamasının devamında: “Tarihimizin son yüz on yılında,1905 yılından başlayarak bugüne kadar Azerbaycan tarihinde yaşanmış trajik olayların halkın hafızasında nasıl kalmış olduğuna bir göz atalım. Karşımıza çıkan belgelerin ışığında Kafkaslara baktığımızda, son iki yüzyılın tarih sayfasının hep Türklere yapılan soykırımlarla dolu olduğu görülüyor. Erivan Hanlığında, Zengezur’da, Baku¨’de, Gence’de, Tiflis’de Karabağ’da ve daha nice Tu¨rk bölgesinde katledilen hep Türkler olmuştur. Ancak bugu¨n Batı kamuoyuna baktığımızda suçlamalara maruz kalan da hep Türklerdir.

Tu¨rklere karşı yapılan soykırımların en acımasızlarından birisi Azerbaycan Türklerinin uğradığı soykırımlardır. Azerbaycan Türklerine son 150 yıldır planlı bir soykırım yaşatılmıştır. Bu soykırımların en sonuncusu ise 1992 26 Şubatında Hocalıda yaşanan soykırımdır.

Ermenilerce düzenlenmiş bu katliamların ilk aşaması 1905-1906 yılları kapsar. Azerbaycan Türklerini ilk planlı tehcir ve soykırımı da 1905-1907 yıllar arasında gerçekleşmiştir. Bu faciaların biz Türklerin başına getirilmesinin nedenleri inceleniş ve yazılmıştır. Belli ki, komşularımız olan Ermeniler kendilerine yer veren kucak açan halkımıza ihanet etmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan Türklerine 1918-20 yıllarda ikinci defa güç ve baskı uygulanarak kendi topraklarından sürüldüğünü söyleyen Terzi: “SSCB döneminde Ermenistan’da yaşayan Azerbaycan Türkleri 1948-53 yıllarında yeniden göçe tabi tutularak yaklaşık 150 bin Azeri tarihi yurtları olan Ermenistan’dan kovulmuş ve bu zavallı insanlar üçüncü kes tehcire maruz bırakılmıştır. Son tehcir ve soykırım ise modern dünyanın gözleri önünde 1988 yılında başlayan çatışmalarla gerçekleşmiştir.1990 19 Ocak’ı 20’sine bağlayan gece Sovyet Ordusu’nun Ermeni haydut çeteleri ile beraber Azerbaycan halkına karşı gerçekleştirdiği saldırıları da bir millete karşı, millî özgürlük mücadelesine kalkmış Azerbaycan halkına karşı acımasız katliam yapıldı.

Adına “Ermenistan” denilen ülkeden öldürülerek, kovularak göçmen durumuna düşen 250 bin Azerbaycan Türkünün trajedisini de buraya ekleyebiliriz.1988-1993 yıllar arasında Ermeniler yine Rus ordusunun yardımı ile Dağlık Karabağ’da ve çevre bölgelerinde tarihte eşi benzeri olmayan bir soykırım gerçekleştirmişler. Yüzlerce tarihi Türk yurdu yağmalanmış, talan edilmiş ve viran kalmıştır. Hocalı soykırımını unutmak mümkün mü? 1918 31 Mart Bakü katliamını nasıl unutalım? Azerbaycan Türküne yaptıkları gerçek soykırımı unutturmak için Ermeniler Soykırım yalanını uydurdular ve bu gün de Türk düşmanlarını arkalarına alarak üstümüze gelirler. Türkiye ve Azerbaycan olarak onların sahtekârlıklarına karşı omuz-omuza durma zamanı. Türkiye ve Türk Dünyası, Hocalını Unutma, Unutturma. 26 Şubat Hocalı ’da çok soğuk, Hocalı çok üşüyor!” diye konuştu.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV