banner17
28 Mart 2024 Perşembe

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

“Uyarıyoruz! Ağır İhmal Yaşam Hakkını Engeller”

Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün, “Uyarıyoruz! Ağır İhmal Yaşam Hakkını Engeller” dedi.

05 Nisan 2023 Çarşamba 08:26
Bu haber 2632 kez okundu
“Uyarıyoruz! Ağır İhmal Yaşam Hakkını Engeller”

 Kamusal eğitim hizmeti verilirken öğretmenlerin ve öğrencilerin sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri, okul dışı etkinliklere sağlıklı ve güvenli biçimde ulaşmaları, etkinliklerin yasal düzenlemelere uygun biçimde öğrencileri ve öğretmenleri geliştirecek ve güçlendirecek biçimde planlanmaları güvence altına alınması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ölgün: “Sendikamıza, özellikle depremin olduğu illerde çocukların eğitim hakkının karşılanmadığına ilişkin değerlendirmelerin yanı sıra çocukların yaşam hakkının bile ihlal edildiğine ilişkin bilgiler gelmektedir. Öğrenciler, bir yandan taşımalı eğitimde bir yandan da okulun dışında gerçekleşen etkinliklere götürülürken ölümle sonuçlanabilecek vahim olaylarla karşı karşıya kalmaktadır.

Gebze’de İl Spor Müdürlüğü, 28 ilkokul öğrencisi ve 6’sı veli olmak üzere 7 yetişkinden oluşan 35 kişiyi Çayırova Belediyesi’nden aldığı 27 kişilik bir araca bindirerek/doldurarak satranç turnuvasına götürmüştür. Arabadan çıkan benzin kokusuna rağmen aracın terk edilmesine izin verilmemiş, ancak 5 dakika sonra araç yanmaya başlamış ve ardından gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştür. Bu olay, ağır ihmaller yüzünden onlarca kişinin yaşamını kaybettiği ve ağır biçimde yaralandığı bir felakete de dönüşebilirdi.

Öğrenciler için temiz, sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamını hazırlamaktan sorumlu olan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin okul dışı etkinliklere, 25 Ekim 2017 tarihinde çıkardığı Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde sıralanan ölçütlere uymayan servis araçları ile taşınmasına izin vermemelidir.”dedi.Belediyelerde kolayca yanabilecek toplu taşıma araçlarının neden tutulduğu, bakımlarının neden yapılmadığı ayrı bir sorun olduğuna vurgu yapan Başkan Ölgün: “Ancak öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin eğitim amacıyla bir yerden diğerine götürülürken Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde nitelikleri tanımlanan araçlarla taşınmaları son derece önemlidir.

Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere okul yönetimlerini, öğretmenleri ve velileri uyarıyor, eğitim sürecindeki ihmallerin telafisi imkânsız sonuçlara yol açmasının özenli ve dikkatli çalışmalarla önlenebileceğini ifade ediyoruz. Eğitim Sen bu sürecin takipçisi olmaya devam edecektir.” diye konuştu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV