banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Suluova OSB Türkiye’nin ve Avrupa’nın En Büyüğü Olacak

Amasya Valisi Mustafa Masatlı Suluova İlçesinde bulunan Besi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ek bölümde incelemelerde bulundu.

24 Ocak 2023 Salı 08:28
Bu haber 1278 kez okundu
Suluova OSB Türkiye’nin ve Avrupa’nın En Büyüğü Olacak

 İlçede bulunan Besi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) şuan mevcut 62,5 hektarlık alan ilave ek genişleme alanı ile birlikte152,5 hektar alana çıkacak. Böylece Türkiye’nin en büyüğü, Avrupa’nın ise en büyüklerinden biri OSB haline gelecek.

İlave alan ile birlikte toplam 152,5 hektar alan üzerinde yaklaşık 20 bin büyükbaş hayvan kapasiteyle Ülkenin en büyüğü, Avrupa’nın en büyük OSB’si olacak.

Mevcut Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde 32 adet besi, 3 adet sanayi parselinde üreticiler faaliyetlerine devam ediyor. Bölgede yapılan araştırmalar sonrasında 62,5 hektarlık alan Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün de onayıyla genişleme alanı olarak belirlenerek 152,5 hektar alana çıkacak.

Böylece yer seçiminin kesinleşmesi sonrasında ise yeni alanda 25 Besi parseli ve 2 adet de Sanayi parseli oluşturulacak.

20 BİN BAŞ HAYVAN KAPASİTEYLE ÜLKEMİZİN EN BÜYÜĞÜ, AVRUPA’NIN İSE EN BÜYÜK OSB’LERİNDEN BİRİSİ OLACAK

Genişleme alanında incelemelerde bulunup bilgi alan Vali Masatlı, ilave alan ile birlikte toplam 152,5 hektarlık alanın ülkenin en büyüğü, Avrupa’nın ise en büyük OSB’lerinden birisi olacağını ifade etti.

Suluova ilçesinde bulunan OSB’nin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yurtiçi ve yurtdışında Model OSB olarak gösterildiğini kaydeden Vali Masatlı, “Amasya tarım ve hayvancılıkta Ülkemizin önemli kentlerinden biridir. Hayvancılıkta ise başta Suluova ilçemiz olmak üzere, önemli bir potansiyele ve fiyat belirleme gücüne sahiptir. Bu potansiyel doğrultusunda Ülkemizde alanında ilk olan; Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgemiz, hali hazırda 32 adet besi, 3 adet sanayi parselinde faaliyetlerini sürdürmektedir. 3 adet sanayi parselinden Ekur Et Entegre Tesisine tahsisi gerçekleşen parselde tam kapasite ile günlük 400 büyükbaş hayvan kesimi ve işlemesi yapılabilmekte, diğer 2 sanayi parselinde ise toplam 7,6 Megawatt kapasite ile biyogaz tesislerimiz elektrik üretimine devam etmektedir. OSB’mizde 2021 yılı itibariyle tüm parsellerin katılımcılara tahsis edilmesi ile ilave genişleme alanına ihtiyaç duyulmuştur. Bölgede yapılan araştırmalar sonrasında şuan içinde bulunduğumuz 62,5 hektarlık alan Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüzün de onayıyla genişleme alanı olarak belirlenmiştir. Yer Seçiminin kesinleşmesi sonrasında ise yeni alanda yapılan İmar Planı ile yaklaşık 9 bin büyükbaş hayvan kapasitesi ile toplam 25 Besi parseli ve 2 Adet de Sanayi Parseli oluşturulmuştur. Şuan itibariyle Genişleme alanımızın yaklaşık 41 milyon TL bedelli altyapı çalışmaları devam etmekte olup, Temmuz ayı itibariyle de inşallah yapımı tamamlanacaktır.

Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi ilave alan ile birlikte toplam 152,5 hektarlık yani yaklaşık 20 bin baş hayvan kapasiteyle ülkemizin en büyüğü, Avrupa’nın ise en büyük OSB’lerinden birisi olacaktır. Besi OSB’mizin tüm bu özellikleriyle, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından da, yurtiçi ve yurtdışında Model OSB olarak gösterilmektedir' ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV