banner17
16 Nisan 2024 Salı

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Talepler Karşılık Buldu

Türkiye Kamu-Sen Amasya Şube Başkanı Şemsettin Dümen “Taleplerimiz karşılık buldu, memurların hassasiyetleri dikkate alındı” dedi.

20 Şubat 2023 Pazartesi 08:33
Bu haber 1299 kez okundu
Talepler Karşılık Buldu

 Dümen açıklamasının devamında, “Yaşadığımız büyük deprem felaketinin ardından bölgede görev yapan ve depremden etkilenen kamu çalışanlarının idari izinli sayılması ve bölgedeki sözleşmeli personelin kadroya geçmek için başvuru süresinin uzatılmasına ilişkin taleplerimiz olmuştu. Bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile sözleşmeli personelin kadroya geçmek için başvuru süresi 31 Mart 2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Resmi Gazetede yayımlanan Afet Bölgesindeki Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirlere ilişkin 2023/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile de bölgede görevli olan ve depremden etkilenen kamu çalışanlarının valiliklerin değerlendirmelerine bağlı olarak idari izinli sayılabilecekleri, esnek istihdam biçimlerinden faydalanabilecekleri belirtilmiştir.

Ayrıca bir başka Cumhurbaşkanı kararı ile okulların deprem nedeniyle tatil edilmesinden dolayı eğitim çalışanlarımızın mahrum kaldığı ek ders ücretlerinin kesinti yapılmaksızın eğitim çalışanlarımıza ödenmesi kararlaştırılmıştır.

Bölgede çalışan kamu görevlilerimizin hassas durumlarının dikkate alınması, kadroya geçmek isteyen sözleşmeli personelin başvuru süresinin uzatılması, bölgedeki personele idari izin verilmesi ve esnek istihdam getirilmesi, ek ders ücretlerinin tam olarak ödenmesi gibi taleplerimizin karşılık bularak hayata geçirilmesi yerinde bir karar olmuştur.

Kamu çalışanlarımız, bu afetin yaralarını sarabilmek için yurdumuzun her köşesinde, her alanda canla başla, fedakârca hizmet üretmektedir. Sağlanan kolaylıklar, çalışanlarımızın azmini bir kat daha artıracaktır. Hep birlikte ele ele vererek ayağa kalkacağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV