banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

108 bin silah nerede ?

Gelecek Partisi Merzifon İlçe Başkanı Hacı Bekir Kurt gündeme dair yaptığı açıklamalarda; "İçişleri bakanlığının kendi verdiği raporlardan alınan rakamlar sonucunda ortaya çıktı ki;2017 tarihinde kayıp silah adedi 108 bin civarında. Yani bir evvelki yıla göre 92 bin daha fazla kaybolmuş. Bu silahlar nerde"dedi.

26 Temmuz 2021 Pazartesi 11:16
Bu haber 390 kez okundu
   108 bin silah nerede ?

Gelecek Partisi Merzifon İlçe Başkanı Hacı Bekir Kurt açıklamasının devamında; "Geçtiğimiz günlerde devlet ricalimizin en alî noktasını dolduran, hükümetin de en zirvesinde bulunan AKP genel başkanı ve cumhurumuzun başı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sarf ettiği'' Biz, bu istikametini kaybetmiş avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz.'' hitabı çok konuşuldu.

 Bu tabir oldukça manidar zira; avara dolaşan bir kasmak var doğru, ekonomi kayış attı, adalet kayış attı ve bir çok şeyin zembereği boşaldı, saldım bayıra Mevla'm kayıra pozisyonundayız maalesef. Kadıköylü bir kaba dayı çıktı, devletin tüm yetkilileri ile alakalı bir çok ciddi ve vahim ifşalara devam ediyor ve hükümet tarafında herhangi bir kıpırdanma yok. Ne istikamet bıraktı ne de ismet ama, herhangi bir soruşturma, araştırma yada meclis bünyesinde herhangi bir komisyon oluşturma, herhangi bir mahkeme yetkilendirme olmadı, olacağa da benzemiyor gibi..

 En son kayıp silahlar ile ilgili, AKP gençlik kollarına sandıkla silah gittiğini, plaka ve isimler vererek ve verdiği bir isimde bu vakıayı doğrulamasına rağmen hala bir yaprak kıpırdamıyor. Elbette, herkesin bildiği gibi; 'sükut ikrardan gelir' 'i doğrular nitelikte. İçişleri bakanlığının kendi verdiği raporlardan alınan rakamlar sonucunda ortaya çıktı ki;2017 tarihinde kayıp silah adedi  108 bin civarında. Yani bir evvelki yıla göre 92 bin daha fazla kaybolmuş. Bunu doğrulayan  Ankara da bir vakıa da mp-5 silahı ile,(bu bir makinalı tabancadır, polis ve asker görev silahıdır)trafikte yaşanan yol vereme-vermeme tartışmasında bir traktör şoförü katledildi. Bu olay ile kayıp silahlar mevzuu gündeme gelmiş ancak, içişleri bakan yardımcısı bir zat kayıp silahların 14 adet olduğunu ve her yerde arandığını ifade eder bir bilgiyi sosyal medya hesabından paylaştı. Bakanlığın resmi sitesinden değil HEY HAT! Olay böyle kapatıldı, ta ki Sedat Peker'in ifşasına kadar. Lakin karşı mahallede hala ses yok. Bu çok ciddi, vahim ve garip durumun ortadan kalkması için çok acil olarak soruşturulması ve karara bağlanarak toplumsal silahlanma refleksinin önlenmesi, AKP ve iktidar ortaklarının bu töhmetten kurtulması önem arz etmektedir. Yoksa bu ortaklığın adı suç ortaklığı olacaktır. Bu o kadar zor bir olayda değildir. TSK ve polis teşkilatlarının envanterleri belli, ele geçirilen silahların da envantere dahil edildiğinin yada edilmek zorunluluğunu her vatandaşımız bilir. Envanter listelerinin kontrol ve sayımları her şeyi ortaya koyacaktır.

Bunla birlikte mühimmatın namlu başına 1000'e çıkarılması, silah ruhsat verme yetkisinin valilere tanımlanması, ruhsatlı, şarjörlü ve otomatik av tüfek alım sayılarının araştırılma önergelerinin retti, yivli silah alım serbestilerinin uygulamaya konma gayretlerinin sebep-sonuç ilişkileri şimdi daha net zuhur etti. Bir yerlere mi sürükleniyoruz? SADAT konusu hala muamma iken, bir de kayıp silah mevzuu uykularımızı kaçırdı. Kozmik büro baskını, burada ele geçirilen listeler, direniş noktaları ve silahlar hala gizemini koruyor. Bu vehameti hala aklamaya çalışmak, üstünü örtmek ve saklamak hem gaflet, hem de dalalet olacaktır. Eğer bu konuya meclis müdahil olmayacak ise, önerge ret edilirse ki, (yine MHP desteği ile ret edildi) hukuka, kanuna ve mahkemeye bundan sonra zaten gerek ve güven hiç kalmayacak anlamı çıkar. Bireysel silahlanma hızlanır, adaleti her kes kendi tesis etme durumu ortaya çıkar maazallah. Herkesi AKLI SELİME ÇAĞIRIYORUM,BAŞKA TÜRKİYE YOK! On milyona yakın mülteci yığıldı. Sınırlarımız yol geçen hanı gibi, son aylarda doğu illerimizden giriş yapan binlerce  Afgan, Bangladeşli, Pakistanlı ve uzak doğulu insan var. Bu kontrolsüzlük pek hayra alamet değil! DİKKAT!"ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 


    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV