banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

1,1 milyon liranın hesabını sordu

Ak Parti Merzifon ilçe başkanı Kuzucu, belediye başkanı Kargı'nın "temsil ve ağırlama giderleri" başlıklı belediye meclisindeki söylemlerine istinaden açıklama yaptı. “kimse sokaktaki mütevazı vatandaşlarımızın aklını karıştıracak iş ve işlemler yapmasın” diyerek ricada bulunmuşsunuz. Bizde sizden aynı hassasiyetle, 2019 yılı faaliyet raporunda yer alan 4 milyon 504 bin TL’lik özel kalem harcamalarının, personel giderleri olan 496 bin TL ve kalem kalem açıkladığınız 2 milyon 929 bin TL düşüldükten sonra geriye kalan 1,1 milyon TL’nin ne için harcandığını merak ediyoruz"dedi.

10 Eylül 2020 Perşembe 09:03
Bu haber 1852 kez okundu
1,1 milyon liranın hesabını sordu

 Ak Parti Merzifon ilçe başkanı Yasin Kuzucu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında; " 11 Ağustos 2020 Tarihli Yeni Şafak Gazetesinde yer alan haberde, “73 bin nüfusa sahip olan Amasya’nın CHP’li Merzifon Belediyesi de özel kalem harcamalarında sınır tanımadı. Belediye özel kalemi bir yılda 4 milyon 504 bin TL’lik harcama yaptı” ifadesi üzerine sosyal medya hesaplarımızdan adı geçen haber üzerinde hiçbir tahrifat yapmadan paylaşımda bulunmuştuk.Ulusal medya da yer alan haberin ardından Sayın Belediye Başkanı 01.09.2020 tarihinde yapılan Merzifon Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısına bu haberde geçen harcamaları tek tek açıklayacağını söyleyerek şahsımda dahil olmak üzere tüm siyasi parti ilçe başkanlarını Meclis toplantısına davet etmiştir. Toplantı esnasında Belediye Meclisi Grup sözcümüz Sayın Zeki Dikmen’in de ifade ettiği gibi, Meclis Grubundaki arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde, Belediye Meclisi toplantılarının usulüne göre Meclis Üyeleri hariç diğer katılımcıların söz ve cevap hakkının olmadığının söylenmesi üzerine toplantıya katılmadım. Merzifon’umuzun geleceğinin tartışılacağına inandığımız her platformda teşkilatımızın mutlaka yer alacağının özellikle bilinmesini isterim.
Sayın Belediye Başkanı;

Açıklamalarınızda belirttiğiniz üzere amacını “siyasi şov” yapmak değilse Meclis Toplantılarının usülüne uygun olmadığı halde hiçbir söz hakkı olmayan Merzifon’da faaliyet gösteren ilçe başkanlarını ve Cumhuriyet Halk Partisinin il başkanı ve diğer ilçe başkanlarını Meclis toplantısına davet etmenizin mantığı nedir?

Belediye yönetimi hakkında yapılan siyasi eleştirilere cevap verilme yeri Meclis toplantısı mıdır?

Geriye kalan yaklaşık 1,1 milyon TL’yi neden açıklamadınız? Açıklamanızda “kimse sokaktaki mütevazı vatandaşlarımızın aklını karıştıracak iş ve işlemler yapmasın” diyerek ricada bulunmuşsunuz. Bizde sizden aynı hassasiyetle, 2019 yılı faaliyet raporunda yer alan 4 milyon 504 bin TL’lik özel kalem harcamalarının, personel giderleri olan 496 bin TL ve kalem kalem açıkladığınız 2 milyon 929 bin TL düşüldükten sonra geriye kalan 1,1 milyon TL’nin ne için harcandığını merak ediyoruz.Geçmiş yıllarda sürekli olarak gündeme getirdiğiniz “özel kalem harcamalarından” kastınız neydi? 2014 Mahalli İdareler seçimleri öncesinde CHP İlçe Başkanıyken, CHP Belediye Başkan Adayı iken ve 2014 seçimleri sonrası Belediye Başkanı iken sürekli olarak Ak Parti yönetimindeki Belediyemizin “özel kalem” harcamalarını gündeme taşımıştınız. O günlerde sıkça dile getirdiğiniz, toplumda farklı algılar oluşturduğunuz, sokaktaki mütevazı vatandaşlarımızın aklını karıştırdığınız, o dönemki Belediye Yöneticilerimizi zan altında bıraktığınız bu algının bugün siyaseten sizlerin de karşısına çıktığını ve kısasın hiçbir zaman kıyamete kalmadığını hep birlikte müşahede ediyoruz. Öncelikle Sayın Başkanın o dönemki Belediye Başkanımızdan, Belediye yetkililerimizden, bütçeyi ve faaliyet raporunu onaylayan Meclis Üyelerimizden ve partililerimizden özür dilemesi ve helallik istemesi gerektiğini düşünüyor, saygılar sunuyorum"ifadelerine yer verdi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV