banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

16. kuyu faaliyete geçti

Merzifon Belediyesi ilçe yaşayanlarının su ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 550 bin lira harcayarak 16. Kuyuyu da faaliyete geçirdi.

05 Ekim 2021 Salı 10:44
Bu haber 543 kez okundu
  16. kuyu faaliyete geçti

Belediye Başkanı Alp Kargı Başkan Yardımcısı Tuncer Basmacı ile birlikte Gazi Mahbup Mahallesi’nde faaliyete geçirilen kuyuda incelemelerde bulunup, su tasarrufuna tekrar dikkat çekti.

Belediye Başkanı Alp Kargı, “Bize günlük 240 litre/saniye su lazım. Açtığımız yeni kuyu ile yaklaşık 20 litre/saniye daha su eklenecek böylece 240 litremiz 260 litreye çıkacak” dedi. "Şuanda açmış olduğumuz kuyudaki su bizim günlük ihtiyaçlarımızda kullanacağımız sudan çok daha öte torunlarımızın rezervini kullanıyoruz" diyen Başkan Kargı; "Her anne, baba, her vatandaşımız suyun ne kadar kıymetli olduğunu bilerek harcayacak. Merzifon Belediyesi yeni kuyu açtı, artık içme suyu ile ilgili sıkıntı yaşamıyoruz diyerek tasarrufu elden bırakmamak gerekir. Yapılan bu çalışma günü kurtarmaya yönelik” diyerek halkı su tasarrufuna bir kez daha davet etti. Şehrin kullandığı suyun % 95’i yeraltından kuyulardan ,% 5’inin ise dağdan cazibe ile geldiğini belirten Başkan Kargı, yeraltından çıkarılan su için elektirik maliyetlerinin çok yüksek olduğunu ayrıca belirtti. 21. Yüzyılda Merzifon halkına yapacağımız en büyük hizmet her babayiğidin altına gövdesini basamayacağı tüm şehrin su şebeke hattınının ve su depolarının  yenilenmesi olacaktır. En kısa sürede kazmayı vuracağız. Depolarımızı, isale hatlarımızı, şebekelerimizi yenileyeceğiz. Biz bu konuda 3,5 yıldır çalışıyoruz. Ne yapıp edip içme suyu şebekemizi yenileyeceğiz. Uzun süreç gerektiren bir iş ama bunu da çözeceğiz. Vatandaşlarımız biraz sıkıntı çekecek, belki yeri gelecek fazlasıyla eleştiriye maruz kalacağız ama buna değecek"dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV