banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

160 Yıllık Geleneğe Ara Verildi

Amasya’da tarihi Harşena Kalesi'ne çıkarak konser veren belediye bandosu bu sene Ramazan ayında çalmayacak.

20 Mart 2023 Pazartesi 08:10
Bu haber 240 kez okundu
160 Yıllık Geleneğe  Ara Verildi

 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin etkili olduğu 11 ilde yaşanan büyük felaketin ardından Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, depremzedelere saygı, memleketimize sevgi ve Amasya’ya sadakat olarak bu sene belediye bandosunun gece müzik çalmayacağını açıkladı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından yaşanan büyük yıkım ve 47 binden fazla insanın yaşamını yitirmesi nedeniyle Ramazan ayı boyunca Belediye Bandosunun müzik çalınmayacağını ifade eden Başkan Sarı; “Biliyorsunuz memleketimiz kötü bir dönem yaşadı ve afet dönemiyle karşılaştık. Onların ruhuna saygı ve sevgimizin emaresi olarak sadece ramazan etkinliklerini kaldırıyoruz. Bandomuz çocuk eğlencelerini gece yaparlardı. Ama Ramazan topu geleneğimize devam ediyoruz. Ramazan topu ilk iftardan sonra adet haline gelen 160’ıncı geleneğimiz olan toplu iftarımızı da kaldırıyoruz. İftar ve gece sahurda olan top atışlarımıza devam edeceğiz. Yani 160 yıldır geleneğimizi tarihi belli olmayan bir süreye kadar erteliyoruz. Ramazan Bandosu Ramazanda çalmayacak. Çünkü bandomuz eğlenceli müziklerde çalıyor. Onun için depremzedelere saygı, memleketimize sevgi ve Amasya’mıza sadakat olarak bu sene bandomuz gece çalmayacak. Gündüz bando arabamızı süsleriz çocuklarımızı gezdirebiliriz’ dedi.

Son 4 yıldır Ramazan aylarında ve dini bayram günlerinde halkın bütçesine destek olmak için su ücreti almadıklarını da hatırlatan Başkan Sarı, “Ramazanda 40 gün, Kurbanda ise 30 gün su ücreti almıyoruz. Ramazanın 1’inci gününden Ramazanın son bitişiyle beraber 10 gün daha su ücreti almıyoruz. Ayrıca Kurban Bayramının 1’inci günü ve Kurban Bayramının 3’üncü günü de dahil olmak kaydı ile 33 günde oradan toplamda 78 gün su ücreti almayacağız. Zaten Amasya’mızda suyun tonu 1 lira. Suyun sudan ucuz olduğu bir şehirde yaşıyoruz’ diye konuştu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV