banner17
19 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

30 AĞUSTOS EMPERYALİZME KARŞI BÜYÜK MÜCADELENİN ZAFERİDİR

Merzifon Demokrasi Platformu adına açıklama yapan SES Merzifon temsilcisi Recep Karabek;Konu ile ilgili açıklamasına devam eden Karabek; "26 Ağustos’da başlayan ve 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin Ülkemiz de Dünyada olduğu gibi Corona Virüs tehlikesi ve tehdidi altında 98. Yılını kutluyoruz”dedi.

31 Ağustos 2020 Pazartesi 08:52
Bu haber 1330 kez okundu
30 AĞUSTOS EMPERYALİZME KARŞI  BÜYÜK MÜCADELENİN ZAFERİDİR

 SES Merzifon temsilcisi Recep Karabek  açıklamasının devamında; “Bu günü sıradan bir savaşın kazanılmasından öte anlamlı kılan 1920’de TBMM’nin açılmasından sonra ülkenin düşman işgalinden kurtarılmasına dönük atılan son adım olarak da anlamlandırabiliriz.

26 Ağustos’da başlayıp 9 Eylül’de İzmir’de Yunan Askerlerinin denize dökülmesi ile nihayet bulan bu zaferde tüm dünyaya Emperyalizme karşı yokluklarıyla savaşarak Vatan kazanan bir halkın hikayesinin günüdür 30 Ağustos.

AKP Hükümetinin Corona Virüs tehdidi ile kutlamalarını yasakladığı bu gün aslında bir ülkenin düşman işgalinden kurtarılarak yeniden doğuşunun günüdür. Bu gün inancından ve bağımsızlık aşkından başka hiçbir şeyi olmayan, düşman Askerlerinin topuna tüfeğine karşı yüreğini ortaya koyarak bir vatan kurtaran Anadolu halklarının zafer günüdür.

Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bu topraklarda yaşayan bütün halkların Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde vatanına, onuruna, namusuna sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu bütün dünyaya kanıtladığı gündür.

Hasta adam muamelesi gören Osmanlı İmparatorluğundan , bağımsız bir Türkiye Cumhuriyetinin yaratıldığı gündür.

Evet, Corona Virüs tehdidi çok ciddi boyuttadır. Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de tehdit etmektedir. Bu virüse karşı verilen mücadele de en az bağımsızlık mücadelesi kadar önemli ve kutsaldır. Ancak, her türlü kutlamanın yapıldığı, daha düne kadar düğün, nişan, gibi toplu eğlencelerin bile engellenmediği, Bilal Erdoğan’ın Başkanlığını yaptığı Okçuluk Vakfı kutlamalarında Devletin bütün kademelerinin gövde gösterisi yaptığı, 300 bin kişi ile Ayasofya Camii açılışının görkemli bir şölene dönüştürüldüğü, 15 Temmuz kutlamalarında milyonlarca insanın tedbirleri hiçe sayarak sokaklara çıktığı, uyarılara rağmen milyonlarca gencin sınavlara sokulduğu bir dönemde 30 Ağustos Kutlamalarının yasaklanması siyasi iktidarın bu konuda samimi olmadığını göstermektedir.

30 Ağustosu kutlamak sadece bir zaferi kutlamaktan öte, bağımsızlığımıza sahip çıkmak, Cumhuriyetin ve Laikliğin kazanımlarına sahip çıkarak Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği bilimin ve aklın öncülüğünde Muasır Medeniyet seviyesine sahip çıkmak, her milletten halkların verdiği mücadele ile kazanılan bu vatanın yarınlarına da sahip çıkmaktır.

Merzifon Demokrasi Platformu olarak bu duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yılını kutluyor bütün halkımızı bağımsızlığımıza, Cumhuriyet ve Laikliğin değerleri ile bu topraklarda yaşayan halkların barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamasına katkı sunacak mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz”dedi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV