banner17
19 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

400 fidan toprakla buluşturuldu.

Amasya’da 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için hatıra ormanı oluşturulup, 400 fidan toprakla buluşturuldu.

23 Mart 2023 Perşembe 08:30
Bu haber 251 kez okundu
  400 fidan toprakla buluşturuldu.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında Amasya Çevre Yolu üzerine Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı fidan dikme etkinliği düzenlendi.Etkinlikte depremde hayatını kaybedenler için 400 fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikme etkinliğine Amasya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Celil İnce, Amasya Orman Bölge Müdür Vekili Gültekin Şenlikoğlu, Amasya İl Jandarma Komutanı Albay Ayhan Aygün, Amasya İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Misafir hanesinde kalan depremzede vatandaşlar, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Orman Genel Müdürlüğünce depremde hayatını kaybedenler için ‘’6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı’’ tesis edildiğini ifade eden Orman Bölge Müdür Vekili Gültekin Şenlikoğlu etkinlikte yapmış olduğu konuşmasında; “21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası” münasebetiyle tesis ettiğimiz‘’6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı’’ fidan dikim törenine  hoş geldiniz.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle milletçe derin üzüntü içerisindeyiz.

Orman Genel Müdürlüğümüzce kaybettiğimiz canlarımızın hatırasını ilelebet yaşatmak için bugün 81 il merkezinde ‘’6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı’’, tesis ediyoruz.

Bu vesileyle Milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum."

"Bizler, 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz.' düsturuna sahip bir inancın ve  medeniyetin mensuplarıyız.

Ormanları, geçmişten kalan miras değil, çoğaltarak gelecek nesillere devredilecek emanet olarak görüyoruz.

Bölge Müdürlüğümüzce ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Amasya ilimizde; 2003-2022 yılları arasında 631.105 dekar arazide çalışma yapılarak 33 milyon140 bin adet fidan toprakla buluşturulmuştur.

Dikeceğimiz fidanlarla  “Daha yeşil bir Amasya, zümrüt yeşili bir memleket oluşturacağız.”

Her vatandaşımızın bahçesini fidanla, tarlasını ağaçla, vatan topraklarını yemyeşil örtüyle süslemesini istiyoruz.

Bugün hep birlikte dikeceğimiz fidanlarla hem Deprem Şehitlerimizin anılarını yaşatacak hem de                        “Türkiye Yüzyılına Nefes ” olacağız.

Biraz sonra toprakla buluşturacağımız fidanlar ile Amasya’mıza ve gelecek nesillerimize daha yaşanır bir çevre bırakma konusunda bizlere katkıda bulunduğunuz için Şükranlarımı sunar

Başta Sayın Valimiz olmak üzere törenimize iştirak eden tüm Amasya protokolüne ve sevgili Amasyalılara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve depremzede vatandaşlar öğrencilerle beraber fidanları toprakla buluşturdular.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV