banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

AFAD’cılar o anları anlattı:

Kahramanmaraş’tan dönen 11 kişilik Amasya AFAD ekibini yakınları ve AFAD il müdür vekili Mustafa Dizkırıcı çiçeklerle karşıladı.

02 Mart 2023 Perşembe 08:54
Bu haber 318 kez okundu
  AFAD’cılar o anları anlattı:

11 kişilik AFAD ekibi Kahramanmaraş’ta 4 çocuk, 4 kadın ve 2 yetişinkini canlı olarak enkaz altından çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor. Ekiplerin unutamadığı bir diğer olay da kurtardıkları çocukların kendilerine sımsıkı sarılmaları. Amasya AFAD ekibine 177 gönüllü AFAD’cı da Kahramanmaraş’ta eşlik etti. AFAD ekipleri o anları anlatı.

Arama ve Kurtarma Teknisyeni Yakup Kadri Aslan, “Deprem olduktan son hemen biz kurumumuzda toplandık. Sonrasında hemen Maraş bölgesine çıkmamız gerektiği direktifini aldık. Sonrasında hemen hazırlığımızı yapıp, deprem bölgesine yola çıktık.

Deprem bölgesine geçerken Maraş bölgesine çok yakın bir yerde tüneller mevkisi var. 7.6 depremine de burada yakalandık. Tam tünellerden geçerken. Oradan güç bela geçtikten sonra da olay bölgesine vardık. Biz AFAD kriz merkezinden aldığımız bilgiye göre bir enkaza yöneldik. Enkaz yakını da yanımızdaydı, beraber enkaz bölgesine geçtik. Bu enkazda da 4 katlı binanın ilk katının yıkılmış olduğu, diğer katlarının ayakta olduğunu gördük ama yatık vaziyetteydi ve çok tehlikeli bir bölgeydi. Ama aşağıdan çocuk ve bayan sesi geliyordu. Burada çalışmalarımıza hemen hız verdik. Belli bir saat çalıştıktan sonra bir dehliz açtık orada ve ben içeride küçük çocuğu gördüm. Bizden biraz korkmuştu hatta, geriye kaçıyordu bizden. Ona korkmaması gerektiğini söyledik. Biraz daha açtığımız deliği genişlettik. Onunla konuştum, yaşını sordum, ismini sordum. Biraz güven sağladıktan sonra bize doğru gelmesini söyledim ve çok rahatlıkla küçük olduğu için gelebiliyordu. İlk onu aldık yani onun heyecanıyla da daha sonrasında annesini ve diğer kardeşini ama ne yazık ki diğer kardeşinin üzerine duvar devrilmişti. Onu da çıkardık. Bütün aileyi oradan çıkarmış olduk.İlk enkazımızı bu şekilde bitirdik. Aslında hepsi unutulmayacak anılardı. Çocukları çıkarırken daha çok duygulandık.  Çocuklar önce bizden korkuyordu, sonrasında hani onu kurtarmaya geldiğimizi ve onlara onlar için orada olduğumuzu söylediğimiz zaman bize güvenleri oldu. Hepsini kurtardık, 4 tane çocuk kurtardık. Hepsinde de aynı şeyi gördüm ve kurtulduklarında boynuma sarılıyorlardı. O çok duygusaldı bizim için. Sonrasında dediğim gibi hepsi bizim için ayrı bir duyguydu. Görevimizi layıkıyla yapıp dönmüş olduk.”AFAD Şube Müdürü Serhat Bolat, “Biz deprem haberini alır almaz kurumumuzda hemen toplandık, çıkış hazırlıklarına başladık. AFAD başkanlığımızın talimatı üzerine hangi ile gideceğimizi öğrenerek hemen Kahramanmaraş iline olduğunu söylediler. Biran önce yola çıktık. Bu depremden 9 saat sonra olan ikinci depreme de yolda yakalandık. Buda bizim için çok kötü bir tecrübeydi. Sağ salim bölgeye ulaştık.10 vatandaşımızı Allahın izniyle sağ salim çıkardık enkazdan Ulaşır ulaşmaz hemen çalışmalara başladık. İlk enkazımıza yönlendirildikten sonra birinci gün, ikinci gün aynı bölgede çalıştık ve toplamda 10 vatandaşımızı çocuk, yaşlı, genç, kadın, erkek Allahın izniyle sağ salim çıkardık enkazdan" diye konuştu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV