banner17
19 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

AK PARTİ'DEN ADD'ne CEVAP GECİKMEDİ

Ak Parti Merzifon ilçe başkanı Yasin Kuzucu; "Geçtiğimiz günlerde yerel gazetelerde yer alan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Sayın Faruk İzgin’in beyanatında kullandığı “Cumhuriyet düşmanı zihniyet” ifadesini yakışıksız bulduğumuzu, bu ifadenin yanı sıra “siyasi baskılara maruz kalmış eğitimciler” ifadesinin de eğitim camiamızı derinden üzdüğünü belirtmek isterim"dedi.

10 Aralık 2019 Salı 09:17
Bu haber 1287 kez okundu
AK PARTİ'DEN ADD'ne  CEVAP GECİKMEDİ
Ak Parti Merzifon ilçe başkanı Yasin Kuzucu yazılı basın açıklamasında; "“Türkiye Cumhıriyeti anayasasına, Atatürk inkılâp ve ilkelerine, anayasada ifadesini bulan Türk milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacağıma;Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma;

Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmek için çalışacağıma;İnsan haklarına ve anayasanın temel ilkelerine dayanan milli, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim”diyerek göreve başlayan her kademedeki tüm eğitimciler, göreve başladıklarında etmiş oldukları yemini sonuna kadar yerine getirmek için çalışırlar. Bunun en büyük göstergesi yapmış oldukları çalışmalar ve fedakarlıklardır. Eğitim camiamızın bu fedakarlıklarının yanında “Cumhuriyet Düşmanı Zihniyet” diye suçlanan merkezi hükümetimizin sadece güzel ilçemiz Merzifon’da son 4-5 yılda neler yaptığına bakalım.

-Merzifon Rehberlik ve Araştırma Merkezi kuruldu. ( Merzifon-Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerine hizmet vermektedir.)

-2018-2019 eğitim öğretim yolunda Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi açıldı.( Öğrencilerimize, özel yetenekleri doğrultusunda bilimsel ve sanatsal değerleri benimseterek, evrensel bilime katkı yapan bilim adamları, uzmanlar ve sanatçılar yetiştirmek amacı ile kurulmuş olan merkezimiz Merzifon-Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerine hizmet vermektedir.)

-Fen Lisesi kuruldu. Sadece Merzifon’un değil bölgemizin en önemli eğitim kurumlarından biri haline gelen Fen Lisemiz, her yıl ülkemizin seçkin üniversitelerine onlarca öğrenci göndermektedir. Ayrıca bu okulumuza konferans salonu ve spor salonu da kazandırılmıştır.

-2010 yılında Anadolu Öğretmen Lisesi olarak açılan halen İrfanlı Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okulumuz, yakalamış olduğu başarıyı artırarak devam ettirmektedir. Yapılan çağdaş ve bilimsel etkinliklerin katkısıyla yine bölgemizin gözde eğitim kurumlarındandır.

-Fatih İlkokulu için bir bina daha yapılmış, çağın gerektirdiği her türlü donanım malzemesi ile hizmete sunulmuştur.

-Merzifon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için yapılan atölye binaları, en modern araç ve gereçlerle buluşturulmuştur.

-Hayati İncekul Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi açıldı. Genel eğitim programından yararlanamayan dolayısı işe özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimize, gerekli hizmeti sağlamak, kendilerine yetebilen bireyler olarak sosyal hayata hazırlamak aracıyla kurulmuştur.

-Sevinç Orhan Erzengin Özel Eğitim Okulu açıldı. Kuruluş amacı M. Kemal Atatürk’ün “Eğitimde kaybedilecek fert yoktur” sözüdür.

-Merzifon İstiklal İlkokulu binası yenilenerek, çağdaş standartlara kavuşturulmuştur.

-Namık Kemal Ortaokuluna ek bina yapılmış, ikinci ek binanın da inşaatı devam etmektedir.

-Şehit Bşnbaşı Arslan Kulaksız Ortaokulu yapıldı.

-Şehit Kubilay Er İnam Hatip Ortaokulu ve Şehit Komiser Zeynep Sağır İmam Hatip Ortaokulu yapıldı.

-Nuriye Hatun Anaokulu yapıldı.

-Bir tanesi köy okulunda olmak üzere 17 adet Z-Kütüphane yapıldı.

-Proje okulu olarak Şehit Ahmet Özsoy Kız İmam Hatip Lisesi açıldı.

-İlçemizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede pansiyonlar açıldı.

-Taşımalı eğitim kapsamında binlerce öğrenciye yıllık maliyeti 4 milyon TL’yi bulan ulaşım ve yemek hizmeti sağlanmaktadır.

-Fatih Projesi kapsamında sınıflarımız akıllı tahtalarla buluşturulmuştur.

-Derslik sayıları arttırılarak, sınıf mevcutları azaltılmıştır.

-Herkes istediği gibi eğitim almak özgürlüğüne sahiptir. Bunun içindir ki isteyen karma isteyen de sadece erkek veya kız öğrencilere hizmet veren okullar da eğitimini sürdürebilmektedir.

Bütün bu çalışmaların yanı sıra, okullarımız her türlü personel ile desteklenmiş, nicelik ve nitelik bakımından eşgüdümlü gelişimi sağlanmıştır.

Okullarımızda hiçbir hukuksuz uygulama yapılmamış, kanun, yönetmelik ve yasalar çerçevesinde gereği yerine getirilmiştir. Yapılan tüm çalışmalar şeffaf ve kamuoyuna açıktır.

Bunun dışında Merzifon bölgemizde teknoloji alt yapısıyla, bilişim ağıyla öğretmen ve öğrenciler için tercih edilen bir eğitim merkezi haline dönüştürülmüştür.

Hiç bir haksızlığa meydan vermemek adına, ücretli öğretmen görevlendirmelerinde dahi puan üstünlüğü uygulaması getirilmiştir.

Sayın Dernek Başkanının yapmış olduğu açıklamalar bizleri üzmüş olsa da, “Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır” anlayışıyla, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşabilmek adına yapacağımız çalışmalarda şevk ve heyecanımızı kıramayacaktır.

İnsanları ayrıştırmanın, ötekileştirmenin, suçlayıcı ve rencide edici ifadeler kullanmanın, hepimizin ortak değeri ve paydası olan Cumhuriyete asıl zararı verdiğini tekrardan hatırlatır, kamuoyuna saygılarımı sunarım"ifadelerine yer verdi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV