banner17
16 Nisan 2024 Salı

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Her yıl 1-8 Ağustos tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Emzirme Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan Merzifon İlçe Sağlık Müdürü Nesrin Pircanoğlu “ Mart 2020’de tüm dünyayı saran COVID-19 pandemisi bebeklerin anne sütü ile beslenmesinin önemini yeniden vurgulamıştır. Salgınlar gibi olağanüstü durumlar sırasında anne sütü ile beslenmenin sürdürülmesi ve korunması çok önemlidir. Anne sütü her zaman steril, temiz ve hazırdır. Bebeği enfeksiyonlardan korur, pandemi zamanında bebeğin hastalanmasını önler"dedi.

03 Ağustos 2021 Salı 10:47
Bu haber 383 kez okundu
  ANNE SÜTÜNÜN  ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı yaşam için öneren ve 6. aydan sonra ek gıdalara başlanmasıyla beraber, emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesinin ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Merzifon İlçe Sağlık Müdürü Nesrin Pircanoğlu; " Her annenin sütü, kendi bebeği için en uygun besindir. Anne sütü bebeğe özel bir süt olduğu için bebeğin beslenmesinde bütün ihtiyaçlarını karşılayan bir besindir. Ayrıca bebeğin ayına ve gelişim sürecine uygun içerikte salgılanır. Bebek prematüre doğmuşsa barsak yapısını olgunlaştıran ve bebeğin hızlı büyümesini sağlayan maddeleri içermektedir. Emzirmenin doğumdan hemen sonra başlatılması ve sık emzirme ile süt yapımı artar ve emzirme kolaylaşır. Anne sütü bağışıklık sistemini güçlendirirken, aynı zamanda da bebeğin ilk aşısıdır” dedi.

Her annenin sütünün bebek doğmadan oluştuğunu kaydeden Pircanoğlu, “Anne sütünün erken kesilmesinin veya erken dönemde ek besinler verilmesinin sık rastlanan nedenleri, annelerin emzirmede güçlüklerle karşılaştıklarında nasıl davranacaklarını bilmemeleri veya sütünün yetersiz olduğunu düşünmeleridir. Mutlaka bu konuda aile sağlığı merkezleri ve hastanemizden destek alabilirler. Emzirme konusunda annelerin desteklenmeye ihtiyaçları vardır. Her annenin sütü bebek doğmadan oluşur. Sütün akması için bebeğin en kısa sürede emzirilmesi gerekir” diye konuşarak bebeğin anneyle aynı odada kalmasının emzirme için çok önemli olduğunu belirtti.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV