banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

ATA TOHUMU DAĞITILDI

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon ve köylerindeki yöresel ürünleri öne çıkarmak ve kırsaldaki üretimi desteklemek amacıyla Köy Muhtarları ve köylerde yaşayan köylü kadınlarla ile bir araya geldi.

12 Nisan 2021 Pazartesi 09:05
Bu haber 1128 kez okundu
ATA TOHUMU  DAĞITILDI

 %100 sermayesi Merzifon belediyesine ait TANSA A.Ş önderliğinde kırsalda üretimi saf tohumlarla canlandırmak, üretilen ürünlerin karşılığının bulunmasını sağlamak, kırsaldaki üretici kadınları kooperatif çatısında toplamak üzere yapılançalışmalar kapsamında 70 köyün muhtarları ve kadın üreticileri toplantıda bir araya geldi. Toplantıda kadınların üretimdeki gücünün farkında olması ve bu yolda ihtiyaç duyacakları her türlü desteğin Belediye tarafından sağlanacağı konusunda çağrıda bulunuldu. Beyazıt EKİZ öncülüğünde Ata Tohum Takas Birliğinden tedarik edilen tohumlar köylü üretici kadınlara dağıtıldı.

 "Özümüze Dönüyoruz, Geleceğimizi Kurtarıyoruz"
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Merzifon belediye başkanı Alp Kargı toplantımıza katılım sağlayan kıymetli kadın muhtarlarımıza köylerimizden gelen hanımefendilere kıymetli muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde köy muhtarlarımızla bir sohbet ettik dedik ki "biz  köylerde üretimi yerliden teşvik edecek ciddi bir mesai başındayız ama bu sadece erkeklerle olmuyor lütfen yakın zamanda yapacağımız toplantıya eşlerinizi de köylerinizde üretim odaklı üretim sevdalı hanımefendileri de  çağırın" diye onlarda sağ olsunlar kırmadılar çok keyifli katılımlı bir toplantı oldu. Burda gayemiz  şu; artık üretmek zorundayız, köylere göçü başlatmak zorundayız, ancak köylere göçü başlatmak isterken şuan ki fiziki şartlar ile köylere gençlerimizin gelmesini beklemek hayalden öte bir şey değil, ürettiği ürünün karşılığını alamayan insanlar varken bu insanların köyden yaşam çıkartmalarının beklemek çok sağlıklı değil ama bu uzun soluklu bir şey. Merzifon 70 pare köyü ile bir o kadar da üreten ve üretme kapasitesine sahip nitelikli insan yapısıyla bunu başarabilecek güçte ben inanıyorum ki Merzifon belediyesinin öncülüğünde Merzifon belediyemize ait tansa anonim şirketimizin lokomotifliğinde kurdugumuz bu alt yapıyla sağlıklı işler çıkartacağız. Merzifon organik bizim buraların tabiri ile Merzifon heri  diye tıkladığınızda üreten insanlarımızın ürünlerini sayfamızda göreceksiniz ama bunu kendimiz sınırlı bir çevrede tutmak istemedik bunu pelifere yaymak bunu köylere yaymak ama bununda tek bir yolu var bu insanların ürettiği ürünlerin ilçe gıda ,tarım, hayvancılık müdürlüğünden alacakları sertifikalarında bunlara kazandırılmasıyla bu işleri başarmanın hedefindeyiz, yoksa herkesin her ürettiğini alıp ta satabilmek noktasında değiliz.Herkes sonuçta dünyada herkes aldığı ürünün nerde hangi fabrikada veya hangi köyde hangi evde hangi kişi tarafında üretildiğini bilme hakkına sahip, bu alt yapıyı oluşturduktan sonra inanıyorum ki heyecanlı hanımefendiler bizlerin ücretsiz dağıtmış olduğumuz ata tohumlarımızı kullanarak üretecekler domatesini ,biberini ,fasulyesini ,salatalığını. Ama onlardan bir ricamız var ;bizim bu dağıttıklarımız hibrit tohum değil bunlardan yeniden tohum elde ederek onları da bir komşusuna yeniden bizlere vererek bu yöresel özlemini çektiğimiz üretime yeniden döneceğiz. Burada ki sloganımız bizim şu" özümüze dönüyoruz geleceğimizi  kurtarıyoruz".Ben bu süreçte hatalarımızı görüp dışardan bize uyarısıyla telkiniyle destek vererek herkesin desteğine ihtiyacımız olduğunu  düşünüyorum bu bizim çok bildiğimiz bir kulvar değil ama mecburuz bunda en iyisini yapmaya bunu yapabilecek potansiyel Merzifon belediyesinde var ,ben şimdiden katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum"dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV