banner17
29 Mart 2024 Cuma

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Başkan Sarı’dan Kadınlara Çiçek Jesti

'8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle kadınlara kırmızı gül veren Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, belediye olarak her zaman kadınların yanında olmaya devam edeceklerini söyleyerek kent merkezi ve ilçelerde kadınlara gül takdim edileceğini söyledi.

10 Mart 2023 Cuma 08:35
Bu haber 238 kez okundu
Başkan Sarı’dan Kadınlara Çiçek Jesti

 Kent merkezinde kadınların gününü kutlayan Başkan Sarı, tek tek muhabbet ederek, özel günlerini kutladı ve gül takdim etti.Kadınların ne kadar güçlenir ise o kadar güçlü bir Türkiye'ye ve geleceğe sahip olacağını söyleyen Başkan Sarı, “Dünya literatüründe 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edilmiş. Aslında her gün kadınlar günü bir gün vermeleri için bu tarih belirlenmiş. Bizleri doğuran an kadın, bizleri yetiştiren ana kadın, kadını yetiştiren kadın. Peygamber Efendimizde kadınlarımız için “ Cennet anaların ayağı altındadır” buyuruyor. Günümüz şartlarında da en başarılı erkeğin arkasında bir hanımefendiden bahsediyorlar. Biz diyoruz ki kadınlarımızı bizim baş tacımızdır. Onlara uzanan eller kırılsın. Günümüzde insanların tavırları ve davranışları kadınlarımıza karşı bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Türk milletinin kabul edilecek bir tavrı değildir. Maalesef istemediğimiz olayları görüyoruz. Kadınlarımız başımızın tacı gönlümüzün sultanı. Bu günde Amasya merkezimiz ve ilçelerimiz olmak kaydıyla aşağı yukarı 5 bin hanımefendiye ulaşacağız. Bu günün anısına kadınlarımıza gül takdiminde bulunacağız” dedi.

'BELEDİYE OLARAK KADINLARI HER KONUDA DESTEKLİYORUZ'

Kadınların toplumun en önemli yapı taşları olduğunu belirten Başkan Sarı, açıklamasının devamında, "Kadınlar, bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan ve gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Yaşamın her kademesinde önemli roller üstlenen kahraman kadınlarımız, fedakârlık içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin kalkınmasında her zaman büyük pay sahibi olmuşlardır. Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan kadınlarımız toplumun her kademesinde görev aldığı gibi kahramanlık destanları yazarak eline silahı alıp düşmanın üzerine yürümüş, kucağında mermi ile cepheye koşmuştur. Diğer yandan hepimiz için önem arz eden kadınlarımızın asla kabul edilmeyecek şekilde şiddete maruz kalmasını istemiyoruz ve kadına yönelik şiddetin de artık son bulması gerektiğini düşünüyoruz. Peygamber Efendimiz 'Cennet anaların ayağının altındadır' buyurmuştur. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin asli görevidir. Belediye olarak kadınlarımızı her konuda desteklemek gibi bir sorumluluğumuz vardır. Kadınlarımıza olan desteğimizi bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da sürdüreceğimizin bilinmesini istiyorum. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV