banner17
29 Mart 2024 Cuma

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

BBP'DE 26. YIL COŞKUSU

Büyük Birlik Partisi Merzifon İlçe Başkanı Kani Karakollukcuoğlu, BBP’nin 26’ncı kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

31 Ocak 2019 Perşembe 09:39
Bu haber 948 kez okundu
BBP'DE  26. YIL COŞKUSU

 BBP’nin kurulduğu günden beri tüm seçimlere iştirak eden bir siyasi parti olduğunu da ifade eden Merzifon İlçe Başkanı Kani Karakollukcuoğlu; “26 yıl önce “Büyük Birlik Partisi” olarak ismi tescil ettiren, “hilâl” ve “gül” amblemi ile siyaset tarihimizdeki seçkin yerini alan Büyük Birlik Partisi, hem ülkemizin en cari partilerinden birisi, hem de faaliyet gösterdiği bu 26 yıl boyunca tüm seçimlere iştirak etmiş bir siyasi partidir. Partimizin en önemli hususiyetiyse, Cumhuriyet tarihinin “en uzun ömürlü” siyasi partilerinden biri olmasıdır” dedi.

Büyük Birlik Partisi Merzifon İlçe Başkanı Kani Karakollukcuoğlu, açıklamasının devamında; “Büyük Birlik Partisi; konjonktürel avantajlarla ve beklentilerle ortaya çıkan, elde ettiği kısa başarılarla yetinmek zorunda kalan, nihayetinde muhalefette kalınca misyonuna son verip siyasi partiler mezarlığına defnedilmiş siyasi partilerden olmadı hiçbir zaman…Devlet yardımı almadan tamamen kendi tabanının ve her seferinde tazelenen dinamik teşkilat yapısı ve mensuplarının gayret ve özverileriyle bu günlere geldi. Bu cümle her ne kadar basit gibi görünse de, sahici siyasette nadir görünen bir vakıa ve realitedir.

Bizler 26 yıllık ömründe gücünü konjonktürden değil, milletinden ve ülke gerçeklerinden alan bir hareketiz. Diğer siyasi partiler gibi gücümüz zamanın şartlarına bağlı değildir… Bunun içindir ki, gücümüz ve aziz milletimizin algısındaki muteber yerimiz her türlü olumsuz şartlara rağmen dipdiri durmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’ni bir dünya devleti haline gelene kadar, Türk milletinin onurunu, vicdanını ve geleceğini temsil eden Büyük Birlik Partisi kadrolarına olan ihtiyaç sürecektir.

Büyük Birlik Partisi, sahip olduğu ‘maksimum potansiyeli’ ‘temiz ve muteber siyasi parti’ algısı gerçeğiyle, muârızları ve rakipleri tarafından her zaman, sağlıklı bir şekilde büyümesine ve toplumla kitlevî seviyede buluşmasına mani olacak engellerle ve sorunlarla meşgul edildi zaman zaman… İçeriden veya dışarıdan; maruz kaldığı operatif hamlelerle, adeta bir siyasi parti hüviyetinden çok, amatör bir siyasi oluşum kimliğine büründürülmek istendi.

İşte tüm bu olumsuz şartlar içinde dahi imkânsız sanılan işleri ve işleyişleri, reel politiğin tüm olumsuz dayatmalarına rağmen başardı. Her türlü tezgâhı, sahnelenen her çeşit oyunu ve en önemlisi kurulan tuzakları, “tuzak kuranların en hayırlısı olan” yüce Allah’ın izni ve yardımıyla bozdu.

29 Ocak 1993 bizler için çok önemli bir tarihtir. 29 Ocak 1993 bizlerde ve maşeri vicdanlarda, bir siyasi partinin kuruluş yıldönümünü ifade etmekten öte anlamlar taşıyan bir tarihtir… Daha da önemlisi, ülkemiz siyasi tarihinin en önemli “köşe başı” ve “kilit taşlarından biridir!

29 Ocak 1993, "kim var? " diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, "ben varım! " cevabını veren ve "benim olmadığım yerde kimse yoktur! " duygusuna sahip, istikamet sahibi insanların inanç ve samimiyet yolculuğuna çıkış tarihidir…

29 Ocak 1993; güçlünün haklı değil, haklının güçlü olması gerektiğini en gür sada ile haykıran ve hakikatin hatırana siyaset üretmeye gayret eden samimi insanların meydana çıkış tarihidir…

29 Ocak 1993; “Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. Dik duracağız, doğru gideceğiz. Allah'ın izniyle, olsak da milletle olacağız. Olmasak da, milletle olmayacağız. Yarın ahirette Allah bize, 'Niye iktidar olmadın' diye sormayacak…” dava şuuruyla hareket eden bir liderin inşâ ettiği Büyük Birlik Partisi’nin kuruluş yıl dönümdür.

26 yıl önce olduğu gibi bugünde, yılmadan ve usanmadan aynı şeyi söylüyoruz: Çağrımız herkesedir! Adaletten, barıştan, hürriyetten yana olan, bu aziz Türkiye’mizi aziz Türk Milletini seven herkese… Bu milletin inancına, tarihine, kültürüne, kimliğine saygı duyan, dürüst, çalışkan, bilgili olan herkese…

Bizler nereden geldiğimizi biliyoruz. Nereye gideceğimizi de… “Büyük Birlik” ideali için yapamayacağımız şey ödeyemeyeceğimiz bedel yoktur... Bu toprağın tarihine, halkına, bu halkın imanına, kültürüne, kimliğine sahip çıkacağız...

Umudumuz korkularımıza, sevgimiz nefretimize galip gelecek. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Sabredenlerden olacağız. Lakin asla Zulme boyun eğmeyeceğiz. Bizler Hakkın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olmaya çalışacağız…

Çünkü Vatanımız, milletimiz, namusumuz, haysiyetimiz ve şerefimiz için en yüksek riskleri göze alabilecek raddede kadrolara sahip olan bizler, Türk milletinin onurunu, vicdanını ve geleceğini temsil ediyoruz. Bu gerçeği biliyor, bu şuurla siyaset yapıyoruz.

Bu vesile ile bir kez daha; kuruluşumuzdan bu günlere gelene kadar; vaktini, fikrini, kesesini, enerjisini, emeğini ivazsız ve garazsız bir şekilde bu davaya adamış her bir partilimize ve Alperen kardeşlerime buradan şükranlarımı sunuyorum.

En başta liderimiz şehit Muhsin Başkanımız olmak üzere 26 Ocak 1993’ten bu yana dâr-ı bekâya göçmüş bütün büyüklerimizi ve kardeşlerimizi hayırla ve özlemle yâd ediyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şâd mekânları cennet olsun. Bu duygu ve düşüncelerimle birlikte; daha ilk yıllarımızdan beri alnı ak, başı dik bir şekilde, geleneksel ideolojilere hapsolmak yerine her türlü mağduriyet alanı için uzlaştırıcı ve ikna edici çözümler üretmeye gayret eden Büyük Birlik Partimize nice uzun ve hayırlı ömürler diliyorum. 26. Kuruluş yıldönümümüzün Türkiye’mize, aziz milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV