banner17
29 Mart 2024 Cuma

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

BELEDİYEDEN 600 AİLEYE NAKİT DESTEĞİ

Sosyal belediyecilik anlayışı ile "halk kart" projesiyle Merzifon tarihinde bir ilke daha imza atan Merzifon Belediyesi, ihtiyaç sahibi yardıma muhtaç 600 aileye 150 liralık halk kart dağıtacak. Merzifon belediyesi bu uygulama ile hem ihtiyaç sahiplerine hem de yerel esnafa destek olacak.

28 Ocak 2022 Cuma 09:47
Bu haber 389 kez okundu
 BELEDİYEDEN 600 AİLEYE NAKİT DESTEĞİ

 Merzifon belediye başkanı Alp Kargı, mahalle muhtarları ile bir araya geldiği toplantıda muhtarlara "halk kart" uygulaması hakkında bilgi verip, mahallelerindeki yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi insanları belediyeye yönlendirmelerini istedi. Başkan Kargı mahalle muhtarlarına halk kartın amacını, kimlerin bu karttan faydalanabileceğini, kimlerin ve nasıl başvurabileceği ve kartı hak eden vatandaşların nasıl belirleneceği konularında bilgi verdi.  Başkan Kargı halk kart uygulamasının, Merzifon ilçe sınırlarında ikamet eden, maddi  durumu yetersiz olan vatandaşlarımızın evlerine Belediyemiz olanakları dahilinde gıda yardımı sağlanması amacıyla anlaşmalı yerel marketlerde geçerli sosyal destek kart sistemidir. Halk kart hizmetiyle; ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin günümüz zorlu ekonomik koşullarında hayatını kolaylaştırmak, aile bütçelerine katkı sunmak ve aynı zamanda yerel esnafımıza destek olmanın amaçlandığını ifade etti.

Merzifon Halk Kartın; ailelerin gelirler toplamı esas alınarak, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden az gelire sahip olanlara verileceğini açıklalayan başkan Kargı; ", eşi, kendi ya da bakmakla yükümlü olduğu kişilerin üstüne mal veya mülkü olanlara Merzifon Halk Kart yardımı yapılmayacaktır. Merzifon ilçe sınırları içerisinde ikamet etmesi

Maddi bakımdan desteğe ihtiyacının olması ve ailede kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin üçte birini geçmemesi şartını taşıyan vatandaşlarımızdan Merzifon Halk Kart ile yılda 600 aileye ulaşılması hedeflenmektedir"dedi.

"İhtiyaç sahibi kişiler Merzifon Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze nüfus cüzdanları ile bizzat gelerek Halk Kart Talep Formunu doldurmak ve aydınlatma metni doğrultusunda taramızca sorgu yapılabilmesi için açık rıza metni imzalamak suretiyle başvuru yapabilirler"diyen başkan Kargı; "Halk kart hizmetimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız başvurularını gerçekleştirdikten sonra başvuru formunda beyan ettikleri bilgilerin doğruluğu E Belediye modülü üzerinden sorgulanacaktır. Beyanının doğruluğu tespit edilen vatandaşlarımızın evleri meslek elemanları tarafından ziyaret edilerek yerinde tespit yapılacaktır. Hane ziyaretleri ile sosyal çalışma görevlilerinin puanlama sistemine göre incelenen raporları doğrultusunda Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu’nda Halk Kart kullanması uygun görülen vatandaşlarımız belirlenecektir.  Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda yardım almasına karar verilen vatandaşlarımıza Sosyal Destek Kartları (Halk Kart)'ı imza karşılığı teslim edilecektir ve 2022 yıl sonuna kadar kartlarına her ay gıda alışverişi yapabilecekleri 150 TL (Yüz Elli Türk Lirası) bakiye yüklenecektir. Vatandaşlarımız kendilerine bilgi verilecek Merzifon Halk Kartın geçerli olduğu yerel marketlerden alışverişlerini yapabileceklerdir" dedi.

 

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV