banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

BELEDİYEYE YAKIŞMADI !

Merzifon belediyesinin 21 Nisan tarihinde 53 çalışanını ücretsiz izne çıkarmasına işçi sendikasından tepki geldi. "Sosyal Demokrat anlayışına sahip belediyemizin bu uygulamayı hayata geçirerek 53 işçi ve ailesinin mağdur edilmesini şiddetle kınıyor, bu uygulamanın Sosyal Demokrat bir belediyeye yakışmadığını düşünüyoruz. Sayın Belediye Başkanımızı buradan, bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmesi ve pandeminin faturasının çalışan işçi arkadaşlarımıza çıkartılmaması konusunda uyarıyoruz"denildi.

22 Nisan 2021 Perşembe 09:47
Bu haber 839 kez okundu
  BELEDİYEYE YAKIŞMADI !

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Şen Merzifon belediyesinin 53 çalışanını ücretsiz izne çıkartmasına yönelik gazetemize yaptığı açıklamada; "

Öncelikle ülkemizi ve bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü ile mücadele ederken bu mücadelenin baş kahramanları olan bütün sağlık personeli, belediye çalışanlarımız, emniyet güçlerimiz başta olmak üzere, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm olayları kamuoyuna bildiren yazılı ve görsel basın çalışanlarımıza ve daha sayamadığımız perde arkasında yer alan çalışanlarımıza bu zor günlerde gösterdikleri özverili çalışmalar için teşekkür ediyor bu sürecin bir an önce bitmesini temenni ediyorum.Bu ortamda bize düşen görev ise hijyen, maske ve mesafeyi koruyarak vatandaşlık görevimizi kusursuzca yerine getirmek ve çalışanlara destek olmaktır. Covid-19 virüsü Belediye çalışanlarımızı ve tüm kesimleri acımasızca etkilemiştir. Ülkemiz şartlarında tam maaş alan insanlar zor geçindiği halde, kısa çalışma ve ücretsiz izin gibi çalışanı zor duruma düşüren koşullarda olan arkadaşlarımız daha da sıkıntı çekmektedirler. Merzifon Belediyemizde daha öncede ücretsiz izin ve kısa çalışma ödeneği uygulaması yapılmıştı, buna Belediye İş Sendikası olarak şiddetle karşı çıkmıştık. Bugün üzülerek görüyoruz ki 21 Nisan 2021 tarihi itibariyle 53 işçi arkadaşımız ücretsiz izine çıkarılmıştır. Pandemi krizinin faturasının işçi arkadaşlarımıza çıkarılmasının son derece yanlış olduğunu defalarca başta Belediye Başkanımız Sayın Alp KARGI olmak üzere bütün yöneticilerimize dile getirmemize rağmen ücretsiz izin sürecini engelleyemedik. Belediye İş Sendikası Şubesi olarak 17 belediyeyle çalışmamıza rağmen diğer hiç bir belediyelerimizde böyle bir uygulama yapılmamıştır. Böyle bir mübarek ayda Merzifon Belediyesi gibi Sosyal Demokrat anlayışına sahip belediyemizin bu uygulamayı hayata geçirerek 53 işçi ve ailesinin mağdur edilmesini şiddetle kınıyor, bu uygulamanın Sosyal Demokrat bir belediyeye yakışmadığını düşünüyoruz. Bu gün bu olay üzerine Merzifon Belediyesinde bütün temsilci arkadaşlarımızla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptık ve Sayın Belediye Başkanımız Alp KARGI ile görüştük bizlere kendi açısından gerekçelerini sundu. Biz de Sendika olarak Başkanımıza bu uygulamanın bir kamu kuruluşunda ve böyle bir Pandemi ortamında, Ramazan ayı içerisinde olmasını son derece yanlış bulduğumuzu; bundan derhal vazgeçilmesi gerektiğini, eğer bir aylık ücretsiz izin uygulamasından vazgeçilemiyor ise işçi arkadaşlarımıza İş-kur tarafından yapılan ödemenin maaştan eksik olan kısmını Belediyece tama iblağ ederek ödenmesini ve faturanın kesinlikle çalışan işçi arkadaşlarımıza yansıtılmamasını ve böyle bir uygulamaya bir daha asla gidilmemesi gerektiğini söyledik. Kendileri de bizleri haklı bulduğunu ama bunu çeşitli zorunluluklardan dolayı istemeyerek uygulamaya koymak zorunda kaldıklarını ve bu haklı taleplerinizi de dikkate alacaklarını söylediler"dedi.

"Biz Belediye İş sendikası olarak tekrar söylüyoruz" diye açıklamasına son veren Şen; "Merzifon Belediyemizde bu gün itibari ile 53 arkadaşımızın bir aylık ücretsiz izine çıkarılmasını şiddetle kınıyor, çevremizde hiç bir Belediyede olmayan böyle bir uygulamanın Merzifon Belediyesi gibi Sosyal Demokrat bir belediyede uygulanmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Sayın Belediye Başkanımızı buradan, bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmesi ve pandeminin faturasının çalışan işçi arkadaşlarımıza çıkartılmaması konusunda uyarıyoruz"ifadelerine yer verdi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV