banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

"BORÇLARI FAİZSİZ ERTELEYİN, DESTEK SAĞLAYIN"

Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan, yetersiz yağış sebebiyle Merzifon Ovası'nda arpa ve buğday ekili binlerce dönüm arazi kuruduğunu belirterek "Üreticinin borçlarını faizsiz erteleyin, ucuz tohumluk desteği sağlayın" çağrısı yaptı.

17 Mayıs 2021 Pazartesi 09:26
Bu haber 894 kez okundu
Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan, paylaştığı videoda "Geçen yıl olduğu gibi bu sene de nisan ayında yeterli yağış olmamasından dolayı Merzifon Ovası'nda arpa ve buğday ekili binlerce dönüm arazi kurudu" dedi.

Ekinlerin biçilecek durumda olmadığını vurgulayan Turan, "Bu bölge 2 yıldır üst üste kuraklığı yaşıyor. Bu iki doğal olayı hiçbir çiftçinin kaldıracak durumu yok. Binlerce üreticinin birçoğu gelecek sene ekim yapamayacak durumda. Bu kuraklık canımıza yetti" diye konuştu.İktidara üreticinin borçlarının faizsiz ertelenmesi ve ucuz tohumluk desteği sağlanması çağrısı yapan Turan, kuraklığın sebebinin doğayı alt üst eden kapitalistler olduğunu söyledi: "Asıl sorumlular, doğayı bu hale getirenlerdir, kapitalistlerdir. JES'ler, RES'ler, HES'ler kurup derelerimizi, ormanlarımızı talan edenlerdir. İkizdere'de; Tokat Erbağ Taşova bölgesinde, Ordu Fatsa'da siyanürle altın arayan şirketlerdir sorumluları. Doğanın dengesini alt üst ettiler. Bunlar insanlığın düşmanlarıdır"dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV