banner17
08 Mayıs 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

BU ACI ASLA UNUTTURULAMAZ

CHP Merzifon İlçe Başkanı Av. Hasan Koparan 29. yıl önce 2 TEMMUZ 1993’te 37 kişinin hayatını kaybettiği SİVAS MADIMAK OLAYLARI’ nın 29. Yıl dönümünde yüreğimiz bir kez daha yanmaktadır"dedi.

02 Temmuz 2022 Cumartesi 10:15
Bu haber 376 kez okundu
   BU  ACI  ASLA    UNUTTURULAMAZ

 CHP Merzifon  İlçe  Başkanı Av. Hasan Koparan açıklamasının devamında; "Hiçbir mazeret 29  yıl önce yaşanan bu KATLİAMI mazur gösteremez.İşlenen, insanlık suçudur ve affedilemez. Yaşanan her katliam, çağdaşlığa,demokrasiye,laikliğe, barış içinde yaşama ve çok kültürlü dokuya yapılan saldırıdır. SİVAS ’ta yaşananda ülkemizin ortak acısıdır. Bir daha yaşanmaması için insanlık var oldukça bu zulüm unutulmayacaktır. Bizi  korkutmaya  ve susturmaya  çalışanlar bilsinler ki; biz korkuyu KERBELA’da bıraktık. İkincisini Sivas’ta  yaşadığımız başka  Kerbelalar   istemiyoruz.

Olay binlerce kişinin gözleri önünde oldu. Çünkü kararlı ve örgütlüydüler. Çünkü onları siyasi rant uğruna kışkırtanlar vardı.Gözleri hiçbir şeyi görmedi.Çağın en büyük vahşetini yaşattılar.Orada yakılan yalnızca masum insanlar olmadı,orada yakılan aynı zamanda insanlığın binyıllardır getirdiği insani değerler oldu. O vahşetin acılarını hala bugün gibi içimizde yaşıyoruz.

O ateşi yakanların memleketi sürüklemek istediği Ortaçağ karanlığına canımız pahasına direnmeye devam edeceğiz.Bedenleri birer demokrasi meşalesi olan aydınlarımızın anısı için direneceğiz karanlığa. Bu insanlık suçu temiz yüreklerde  gereken cezayı zaten almıştır. O ateşi yakanlar vicdanlarda müebbet nefrete mahkum  edilmişlerdir. Yakın tarihimizin en karanlık ve acı alaylarından biri olan SİVASIN ’ın ateşi vicdanı olanların, adalete  inananların yüreğinde yanmaya devam edecektir.

Sivas, Çorum , Malatya , Maraş …

Hepsi insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçtur.Katliamlar, canlarımızı yok etse de, eşit, özgür, bağımsız ve demokratik bir ülkeye olan umudumuzu asla yok edemeyecektir. Farklı olanı , kendinden olmayanı öteki sayan ve onu yok etmekten  çekinmeyenler, mezhep ve etnik farklılıklar üzerinden siyaset yapanlar,toplumsal huzursuzluğu artıranlar,ayrıştırıcı dil ve uygulamalarla siyaset yapanlar, kardeşi kardeşe düşman ederek yeni acılara adeta çanak tutanlar, vatandaşlarımız  arasında kin ve nefret yaratmak isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır.

Sazlarıyla, sözleriyle barış ve bir olalım diyenlerin anlattığını anlamayanlar,insanlığın bin yıldır getirdiği değerleri de yok ettiler. Aradan geçen 29 yıl , SİVAS ’ta  yaşanan utancın izlerini silmeye de, orada ölüme terk edilen aydınların çığlığını susturmaya da  yetmez. Madımak bir otelin değil, hiçbir zaman unutulmaması gereken bir zulmün adıdır. SİVAS ’ta yaşanan bir insanlık suçudur. İnsanlık suçlarında zaman aşımı yoktur.

Toplumsal   belleğin silinmek istendiği , ayrıştırıp , ötekileştiren anlayışa inat; küle karışan canların filizlendiği bu topraklarda her zaman bir olacağız. SİVAS ’ta yitirdiğimiz aydınlarımızı bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz. Tüm halkımıza saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz"dedi.

    

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV