banner17
19 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

ÇANAKKALE DESTANINI YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

Merzifon Bilgi Montessori Kreş-Anaokulu'nda minikler 18 Mart Çanakkale Zaferi Destanını sahneledikleri dramalarla yaşayarak öğrendiler.

19 Mart 2022 Cumartesi 10:33
Bu haber 1330 kez okundu
  ÇANAKKALE DESTANINI  YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

18 Mart Çanakkale Zaferi Bilgi Montessori Kreş-Anaokulu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Konuyla ilgili bilgi veren Bilgi Montessori Kreş-Anaokulu kurucu müdürü Nalan UZUN "Tarihimize altın harflerle yazdığımız ve vatan toprağını korumak için yüz binlerce vatan evladını şehit verdiğimiz Çanakkale destanının 107. yıl dönümünü okulumuzda düzenlenen etkinliklerle kutladık ve bu güzel vatan uğruna hiç düşünmeden canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla andık.

Okul öncesinde çocuklarımıza savaşı anlatırken çok dikkatli olmamız gerekir. Bu yüzden daha çok dramalar ve eğitim sistemimiz olan montessori felsefemize uygun olarak yaparak - yaşayarak bu zaferi nasıl kazandığımızı anlatmaya çalıştık. Öncelikle vatan sevgisi ve fedakarlık duygularını yaşamalarını sağladık. O dönemin kıyafetlerini giyen çocuklarımız tarihi adeta yaşadılar, asker kıyafetleri giyen, asker kınası, asker uğurlama törenlerini canlandırırken duygu dolu anlara şahit oldular. Montessori kozmik eğitimi çerçevesinde dünya küresi üzerinde Türkiye 'nin ve Çanakkale' nin yerini öğrendiler. Orada bulunan şehitliği gerek izlenilen animasyon filmleri gerekse anlatılan hikayelerle anlamaya çalıştılar. Ülkemizin kurucusu Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının savaştığı cepheleri öğrendiler. Güzel ülkemizi korumak için yapılan mücadelenin ruhunu anlamalarını sağlamak için yapılan törende türküler söylendi, bayrağımızın önemi ve anlamı üzerinde duruldu.Sanat etkinliği dersimizde her sınıfımızda farklı etkinlikler yapıldı. Milli ve manevi değerleri yaşayarak öğrenen miniklerimiz tarihe adını yazdıran bu zaferi ve şehitlerimizi asla unutmayacaklardır." dedi

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV