banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Çocuklar Oyuncaklarını Paylaşıyor

Deprem bölgesindeki çocuklar için Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü oyuncak toplama kampanyası düzenledi.

16 Şubat 2023 Perşembe 08:46
Bu haber 205 kez okundu
Çocuklar Oyuncaklarını Paylaşıyor

 Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde yaşanan deprem 10 ilde yıkımlara yol açtı. Yüzyılın afeti tüm ülkeyi üzüntüye boğarken, depremden en çok etkilenenler ise çocuklar oldu.

Deprem bölgesindeki çocukların oyun oynamasını sağlamak ve yaşadıklarını unutmasına destek olabilmek için Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü oyuncak toplama kampanyası başlattı.

Amasya Merkez ve ilçelerde oluşturulan oyuncak toplama merkezindeki oyuncaklar bir okulda toplanarak deprem bölgesindeki çocuklara gönderilecek.

Amasya Merkez’de oyuncak toplama merkezi olarak belirlenen 65 Bin Dev Öğrenci Sevgi Anaokuluna gelen çocuklar oyuncaklarını depremzede kardeşlerine gönderilmesi için yetkililere teslim etti.

Toplama merkezindeki kolilere çocuklar getirdikleri oyuncakları elleriyle yerleştirdi. Okul yetkilileri ise çeşidine göre getirilen oyuncakları özenle kolileyerek deprem bölgesindeki çocuklara gönderilmek üzere hazır hale getirdi.

OYUNCAKLARINI DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE GÖNDERDİLER

En sevdiği arabalarını oyuncak toplama merkezine getiren Bera Yeşilyurt, (7) “En sevdiğim oyuncaklarımı depremzede arkadaşlarıma hediye ettim. Geçmiş olsun” dedi.

Oyuncağını kolilere yerleştiren Deha Doruk Karakaş (7) ise “Arkadaşlarıma oynamaları için oyuncak göndereceğim. Oyuncaklarımı deprem bölgesindeki kardeşlerim de oynasın diye gönderiyorum” diye konuştu

OYUNCAKLAR GÖREVLENDİRİLEN ÖĞRETMENLERE ULAŞTIRILACAK

Çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmenler tarafından deprem bölgesinde gönüllü olarak psikolojik destek ekibi kurulduğunu kaydeden Amasya İl Millî Eğitim Müdür Vekili Mahmut Keskiner, “Türkiye genelinde çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmenlerimiz deprem bölgesinde gönüllü olarak psikolojik destek ekibi kurdu. 10 ilde görevlendirilen öğretmenlerimiz illerdeki görev yerlerine ulaştılar. Onlar bizden oyuncak ve eğitim materyali ihtiyacı olduğunu dile getirdiler, bu isteklerini bize ilettiler. Bunun üzerine ilimiz merkezinde toplama alanı olarak 65 Bin Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu belirlendi. Tüm ilçelerde buna benzer toplama merkezi okullarımız oluşturuldu ve bunun üzerine öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz ve halkımız buna çok büyük bir destek verdi. Buralarda toplanan oyuncak ve eğitim materyalleri toplandı ve bugün buradan bir tır bu topladığımız oyuncak ve materyaller deprem bölgesindeki 10 ile ve bu illerde görevlendirilen öğretmenlerimize ulaştırılacak” şeklinde konuştu.

65 Bin Dev Öğrenci Sevgi Anaokulunda ve ilçede toplanan oyuncaklar deprem bölgesine uğurlanacak.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV