banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

CÜBBELİ AHMET HOCAYA SESSİZ KALMADI

Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, Katıldığı bir tv programında "çocuklarınızı imam hatibe göndermeyin" diyen Cübbeli Ahmet Hoca'ya sessiz kalmadı.

25 Eylül 2021 Cumartesi 09:56
Bu haber 516 kez okundu
  CÜBBELİ AHMET HOCAYA  SESSİZ KALMADI

İmam Hatiplerin doğru kaynaklar ile doğru bilgiler öğrenilen yer olduğunu söyleyen Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, çıkar uğruna yapılan davranışları kınadığını belirterek yapılan girişimlerin sonuçsuz kalacağını söyledi.

Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, açıklamasının devamında; “İmam Hatip bir davanın adıdır. İmam Hatip bir sevdanın adıdır. İmam Hatip Anadolu insanının kabul olmuş duasıdır. İmam hatip kurusun diye kesilen ağacın acı ıstırap dua dolu gözyaşlarıyla sulanıp yeniden büyütülen filizleridir. Bu filizler soğuğa kışa fırtınaya rağmen inançla büyümüş, ağaç olmuş dal budak salmış meyve vermiştir. İmam hatip her şeye rağmen yoluna devam etme azim ve kararlılığında olmuştur. Başardığı için cezalandırılan darbe yiyen buna rağmen başarma idealinden vaz geçmeyen hasımlarına öfkesini sabırla durdurup vakarla karşılığını veren gönül erlerinin bulunduğu yerdir imam hatip. Bu yuvadakiler her türlü olumsuzluğa rağmen illegal yollara başvurmayı aklından bile geçirmemiş teröre bulaşmamıştır. Çünkü bu yuva İslam’ın doğru kaynaktan doğru öğrenildiği yerdir. Hiç kimse ama hiç kimse bu yuvayı çıkarlarına alet etmeye tevessül etmesin. Böyle bir girişimin sonuçsuz kalacağını yakın tarih net göstermektedir. Son olarak, imam hatip bir davadır, sevda ister. İmam hatip bir sevdadır yürek ister. Bu yüreğin sahiplerine selâm olsun"ifadelerine yer verdi.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV