banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

“Deprem Gündemli Toplantımızı Gerçekleştirdik”

Türk Diyanet Vakıf-Sen 33. Başkanlar Kurulu Toplantısı “Deprem” gündemiyle zoom üzerinden yapıldı. Toplantıya; Genel Merkez Yöneticileri, Şube Başkanları ve İl Temsilcileri katıldı

28 Şubat 2023 Salı 08:39
Bu haber 234 kez okundu
“Deprem Gündemli Toplantımızı Gerçekleştirdik”

Türk Diyanet Sen Amasya Şube Başkanı Mehmet Yıldız toplantıya ilişkin açıklamasında, “Toplantı; Bursa Şube Başkanımız Eyüp Bulut’un depremlerde vefat eden vatandaşlarımızın ruhuna ithafen okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Genel Başkanımız Nuri Ünal, toplantının açılışında depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anarak başladı. Yaralananlara acil ve kalıcı şifalar diledi. Milletimize ülkemize geçmiş olsun dedi.

Diyanet çalışanlarımızdan altmış dokuz meslektaşımızın vefat etti ve bunlardan dördü üyelerimizdi. Depremlerde vefat eden bütün vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan (cc) rahmet, yaralılara acil ve kalıcı şifa diliyorum.”dedi.

Başkan Yıldız; “06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve 21 Şubat 2023 tarihinde Hatay merkezli depremleri 10 ilimiz başta olmak üzere ülkemizde yaşadık. Özellikle Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya illerimizde büyük yıkımlar ve vefatlarımız oldu.

Ülke ve millet olarak zor bir zaman diliminden geçiyoruz. Allah beterinden korusun. Milletimizi ve ülkemizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin. Böyle acıları bir daha yaşatmasın.

Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak depremlerin ilk gününden itibaren seferber olduk. Türkiye Kamu-Sen Deprem Komisyonu kurularak yapılacak iş ve işlemler yerine getirilmiştir. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak Arif Gürsoy başkanlığında Kadir Şahin ve Nadir Baylar’dan oluşan Afet Koordinasyon Komisyonu oluşturduk.

Yardım faaliyetlerimize başladık. Devletimizin kurumları AFAD ve Türkiye Diyanet Vakfı ile koordineli bir şekilde yardımlarımızı deprem bölgesine ve depremzedelerimize ulaştırdık. Türkiye Kamu-Sen olarak yaptığımız ayni ve nakdi yardımlar toplamda 15 Milyon TL’yi aşmıştır. Aynı şekilde yardımlarımız hem nakdi hem de ayni olarak devam etmektedir.

Misafirhanelerimizde depremzedeleri barındırdık.  Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkez yöneticilerimiz, şube başkanlarımız, il temsilcilerimiz ve şube yönetim kurulu üyelerimiz olarak kendi maaşlarımızdan depremzedeler için Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışladık. İllerimize yardımlarımızı sürdürmeye, depremzedelerle beraber olmaya devam edeceğiz. Deprem bölgesini ziyaret ettik. Milletimiz Devletimiz ile birlikte bütünlük içerisinde yaraları saracak, içerisinde bulunduğumuz bu zor günleri Allah’ın izniyle atlatacağız. Devletimiz bütün kurumlarıyla deprem bölgesinde milletimizin hizmetinde, bütün tahribatları onarmak için yoğun bir çalışma içerisindedir. Kamu çalışanlarımız kendi dertlerini unutarak, milletimize gece gündüz hizmet etmektedirler.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Yıldız, “Diyanet çalışanlarımız ilk günden itibaren yoğun bir şekilde cenaze hizmetlerinden, manevi rehberliğe, cami ve Kur’an kursu hizmetlerinden, arama kurtarmaya ve yardım faaliyetlerine kadar milletimize hizmete devam etmektedirler.

Bu zorlu süreçte deprem bölgesinde görev yapan Diyanet ve bütün kamu çalışanlarının problemlerinin çözümü için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deprem bölgesinde çalışan Diyanet çalışanlarımızın idari izinleri, sözleşmeli ve vekil imam-hatip ve müezzin-kayyımların kadroya geçiş işlemlerini takip ediyoruz. Depremzede olmuş çalışanlarımızın nakil ve geçici görevlendirme gibi temel talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Cenab-ı Allah bütün afetlerden, felaketlerden, fitne, fesat ve hainliklerden milletimizi, ülkemizi ve Devletimizi korusun. Vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Devletimiz milletimizle birlikte zorlukları aşacağına inancımız tamdır.” diye konuştu.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV