banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Depremzedeler Yaralarını Yöresel Lezzetlerle Sarıyor

Esra Masatlı: Yöresel lezzet atölyesinde depremzedelerimizin kendi memleketlerine has yemekleri hep beraber yaparak moral bulmalarını sağlıyoruz.

21 Mart 2023 Salı 08:38
Bu haber 238 kez okundu
Depremzedeler Yaralarını Yöresel Lezzetlerle Sarıyor

 Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem bölgesindeki koordinasyonun daha kolay sağlanması için günlerdir deprem bölgesinde canla başla yaraların sarılması için çalışmalarına devam ediyor.

Vali Masatlı’nın eşi Esra Masatlı ise Amasya’da deprem bölgelerinden gelen depremzede vatandaşlara moral vermek ve açılarını paylaşmak için ziyaretler gerçekleştiriyor.

Esra Masatlı Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları İyilik Atölyelerinde depremzede kadınlarla yöresel lezzetler atölyesinde bir araya gelip depremzede kadınlarla birlikte memleketlerinin yöresel yemekleri yaparak onlarla yakından ilgilendi.

Memleketlerine olan özlemlerini gidermek adına kente gelen depremzede kadınlarla yöresel yemek yapıp onlara evinizdesiniz mesajını vermek istediklerini belirten Esra Masatlı; “Depremzede kadınlarımızın sosyal hayata uyumlarını sağlamak, yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için ve onların bu travmayı atlatabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Kendilerini memleketlerinden ayrı olsa da yabancı hissetmemeleri adına yöresel lezzet atölyesinde onların kendi memleketlerine has yöresel yemeklerini hep beraber yaparak moral bulmalarını sağlıyoruz. Böylece kendilerini ev ortamında kendi yörelerinde gibi hissetmelerini de sağlamış oluyoruz. Yeme içme kültürü insanların yaşam amacını oluşturmaktadır. Şehrimize gelen misafirlerimize evinizdesiniz mesajını vermek, acılardan uzaklaştırmak, yörelerine, memleketlerine olan özlemlerini gidermek adına misafirlerimizle yöresel yemeklerini yaptığımız güzel bir gün geçirdik. Bizlerde misafirlerimiz sayesinde birbirinden güzel yöresel lezzetleri yapmayı öğrendik, tatma imkânı bulduk.

Bu zor zamanları birbirimize güzel ortamlarda bir araya gelerek atlatmaya çalışıyor, yaralarımızı sarıyoruz.  Biz devlet millet olarak onların yanlarındayız, acılarımızı hep beraber birlik ve beraberlik içinde saracağız. Bu zor günleri hep beraber atlatacağız” ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV