banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

DÖNÜŞÜMLÜ VE ESNEK ÇALIŞMA MODELLERİ İVEDİLİKLE HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

Türk Büro Sen Amasya Şube Başkanı Ömer Sonkaya, “Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam ile birlikte 22.02.2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk’ü ziyaret ederek, sözleşmeli çalışanların kadroya alınması ve deprem bölgesindeki kamu görevlilerimizin taleplerini iletti” dedi.

25 Şubat 2023 Cumartesi 08:48
Bu haber 230 kez okundu
DÖNÜŞÜMLÜ VE ESNEK ÇALIŞMA MODELLERİ İVEDİLİKLE HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

 Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk’e kamu görevlilerinin talep ve beklentilerine yönelik olumlu yaklaşımı ve misafirperverliği için teşekkür eden Başkan Sonkaya ziyarette deprem bölgesindeki kamu görevlileri ile ilgili taleplerin iletildiğini kaydetti.

Sonkaya açıklamasının devamında “Genel Başkanımız Türkeş Güney görüşmede, “Sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi sürecinde, 4/C’den 4/B’ye geçen personellerin eğitim durumuna uygun kadrolara atanmaları yaşanacak hak kayıplarının önüne geçeceğini, yine kadroya geçiş tarihinde 2022 yılında sözleşmeli personel olarak atanmaya hak kazanan ancak idarenin iş ve işlemleri sebebiyle 28.11.2022 tarihinden sonra göreve başlayanların mağdur olmaması için başlangıç tarihi 28.11.2022 olarak kabul edilmesinin gerektiğini aktardı. Deprem travmasını atlatamayan Kamu görevlilerimiz henüz göreve başlayacak sağlıklı bir psikoloji içinde değillerdir. Bu şartlarda kamu hizmetlerini yürütmeleri oldukça zorken, Mülki İdare Amirlerince göreve çağırılmaları ve başlamayanlara yasal işlem yapılacağı kamu görevlilerinde ayrı bir endişeye sebep olmuştur. Deprem bölgesinde çalışan Kamu görevlilerinin göreve başlamaları ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığının 2023/5 sayılı genelgesi titizlikle uygulanmalı, Genelgede belirtildiği üzere; olağanüstü hal ilan edilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma ve esnek çalışma modelleri ivedilikle hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV