banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

"Gidilmedik Yer, Çalmadık Kapı, Sıkılmadık El Bırakmayacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal her fırsata Amasya ve İlçelerinde Esnaf Ziyareti gerçekleştiriyor. Topal , ziyaretler kapsamında Merzifon Esnafın Sorunlarını dinledi.

13 Ağustos 2021 Cuma 10:21
Bu haber 437 kez okundu

CHP'li Ramis Topal ,esnaf ziyaretleri sonrası gazetemize yaptığı ziyarette yerel basının sorunları ve çözüm yolları konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Merzifon esnafına yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerede değinen Topal;  '' Halkın içinde olmak, halkın sorun ve sıkıntılarını dinleyip çözüm üretmek insan odaklı politikacılar üretmek bizlerin en temel görevi. Bu kapsamda her fırsatta halkın ve esnafın sorunlarını dinleyip ilgili mercilere duyurmak ve çözüm üretmek adına sokak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Kısıtlama ve kapanma sürecinde sıkıntılı günler geçiren esnafımızın, emekli ve çalışan hemşerilerimin sorunlarını dinledik, dinlemeyede devam ediyoruz. Emekli aldığı maaşla geçinemediğini, çalışan ise babasının yada annesinin emekli maaşı da olmasa geçim sıkıntısı yaşayacağını dile getiriyor. Pandemi döneminde kısıtlama ve kapanmalarla en ağır darbeyi alan, iflasın eşiğine gelen esnaf ise biriken borçları ve verilen kredileri ödemekte güçlük çektiğini söylüyor. Esnafın isyanı; ‘4 milyon Suriyeliye 10 yıldır bakan devlet pandemi döneminde halkına 1 ay bakamadı, herkesi kredi vererek daha da borçlandırdı’ diyerek haklı tepkisini ortaya koyuyor. Esnaf devletin vereceğine kaplumbağa alacağına şahin kesildiğini, pandemiye rağmen bu dönemde alacağı bir kuruştan bile vazgeçmediğini söylüyor.Bir diğer tepki ise son dönemde ülkemizin Afgan göç dalgasına uğraması. Iraklısı, Suriyelisi derken şimdi de Afgan mülteciler ülkemize elini kolunu sallayarak gelmeye başladı. Yakında kendi ülkemizde azınlık durumuna düşeceğiz. Bizim ülke sınırımız yok mu bunlar elini kolunu sallayarak ülkemize nasıl gelebiliyorlar, halk can ve mal güvenliğimizi tehlike altında görüyoruz diyor.

İşsizlik artarken iktidar verilerinde sürekli istihdam sayısının da artması biraz tuhaf olduğu kadar birazda endişe verici. Gençlerimiz gelen mülteciler yüzünden ya insani koşullar altında çalışmaya yada işsizliğe mahkum bırakılıyor. Onlar geldikçe iş bulamayan gençlerimiz kendi kurtuluşunu Avrupa’ya gitmekte görüyor. İktidarın yanlış dış politikası yüzünden bir kuşak umutsuzluğa mahkum bırakılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mülteci sorununu çözecek, ülkemizi Avrupa’nın mülteci toplama merkezi durumundan kurtaracağız. Sokaklarımızı, caddelerimizi, ülke sınırlarımızı yeniden güvenli hale getireceğiz. Gençlerimizi umutsuzluk batağından kurtaracağız. Tek adamın kararıyla ülkenin yönetimine son verecek, parlementer sisteme geri dönüp demokrasimizi güçlendireceğiz. Halkın içinde olmaya, halkın sorunları gündeme getirmeye devam edeceğiz. Geçmişte dediğimiz gibi Halkın gören gözü, işiten kulağı ve haykıran sesi olmaya devam edeceğiz"dedi.

 

 

 

 

 

Yol Kardeşliği Cemevi Projesi’ kapsamında Danimarka Ringsted Alevi Kültür Merkezi yöneticileri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Merzifon Şubesi’ni ziyarete etti.

 

Merzifon’da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Merzifon Şubesi’ni ziyarette bulunan Ringsted AKM yöneticileri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy tarafından karşılandı.

 

‘Yol Kardeşliği Cemevi Projesi’ maksadıyla Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Merzifon Şubesi’nin yöneticileri ile görüş ve fikir alışverişinde bulunan Ringsted AKM yöneticileri, Türkiye’de ve Danimarka’da gerçekleştirilmesi planlanan proje ve çalışmalarını gözden geçirdi.

 

 

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV