banner17
28 Mart 2024 Perşembe

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

hani 2017'de tamamlanacaktı ?

Amasya'da yapımına 2011 yılında başlan Aydınca Barajı bir türlü bitmeyince 24. Dönem CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal tarafında tekrar gündeme getirildi.Topal yaptığı paylaşımla tek tek Aydınca Barajını sordu .

12 Ekim 2020 Pazartesi 08:11
Bu haber 2582 kez okundu
hani 2017'de  tamamlanacaktı ?

 Amasya’nın öz köylerine (Aydınca, Halifeli, Karaali, Yolyanı, Ezinepazar, Sarımeşe, Küçükkızılca, Eskikızılca, Tatar, Keşlik ve Uygur) hayat verecek, sulu tarıma geçilmesiyle ürün verimi ve çeşitliliğini arttıracak Aydınca Barajını dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dönemin iktidar partisi Milletvekilleri Naci Bostancı, Avni Erdemir, dönemin Amasya Valisi Abdil Celil Öz ve DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı’nın katılımıyla Eylül 2011 de görkemli bir temel atma töreni gerçekleştirdiler.  Bakan Veysel Eroğlu açılışta  Aydınca barajı ile 11 köyümüzün toplam 33.300 dekar arazinin sulanacağı ve ülke ekonomisine yılda yaklaşık 20 milyon lira katkı sağlayacağı vurgulanmış, ihaleyi kazanan firmanın sahibinden barajı bir yıl erken teslim etmesini istemiş ve firma sahibi de kabul etmiştir. 

Bakan Veysel Eroğlu’nun vaatleri ile çiftçilerimizi umutlandırmıştır.

2011 yılında inşaat işleri başlayan barajın kısa süre sonra inşaat çalışması durmuştur. Aydınca barajının akıbetini sormamız ile birlikte inşaat Temmuz 2014 te yeniden başlamıştır. Baraj inşaatı ne zaman bitecek sorumuza Bakan Veysel Eroğlu tarafından verilen yazılı cevapta 8 Mayıs 2017 de baraj inşaatının tamamlanacağı belirtilmiştir. Projenin teslim tarihinin üstünden 3 yıl geçmiş, baraj inşaatı ne tamamlanmış nede tamamlanması için bir çalışma yapılmaktadır. Aydınca barajı inşaat sahasında şu an birkaç bekçi haricinde kimse kalmamıştır. İlgili ve yetkililere soruyorum barajı bir kaç bekçi mi tamamlayacaktır. Yandaş şirketler için geçiş garantili köprüleri ve otoyolları, yolcu garantili havaalanları ve şehir hastaneleri için devlet bankalarından düşük faizli krediler verilerek kısa sürede tamamlanabiliyor. Konu çiftçimizin menfaati olunca hükümet aynı ilgiyi göstermiyor.

Amasyalı adına tekrar soruyorum;

1- Aydınca Barajı projesini yürüten firma iş yapımından çekilmiş midir?

2- Aydınca Barajı inşaatı proje değişikliğinden mi yoksa ödeneksizlikten mi durmuştur?

3- Aydınca Barajı ne zaman tamamlanıp hizmete açılacaktır?dedi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV