banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Hz. Ömer’in Adaletine ihtiyaç var

Saadet Partisi Merzifon İlçe Başkanı Ahmet Şahin, “Unutmayalım ki Dünya’nın ve Bütün insanlığın Kaynağını Kur' an ve sünnetten alan Hz. Ömer’in Adaletine ihtiyacı vardır.” dedi.

26 Ekim 2020 Pazartesi 09:53
Bu haber 2901 kez okundu
Hz. Ömer’in Adaletine ihtiyaç var

 Saadet Partisi Merzifon İlçe Başkanı Ahmet Şahin “Hz. Ömer’in Basra’ya vali tayin ettiği Ebu Musa El Eşariye mektubu. Adaletle hükmetmek, ilahi bir emir ve Resulünün uyulması gereken sünnetidir. Eğer önünüze bir dava gelirse, onu dikkatle muhakeme ediniz ve hükmü mutlak surette uygulayınız. Çünkü en doğru kararlar bile hükmü uygulanmadıkça boşunadır. Her iki tarafa eşit muamele etki, fakirler adaletinden şüpheye düşmesin. Zalimlerde her hangi yanlış bir zanna kapılmasın. Delil getirme görevi suçlayanındır. Aksi takdirde zanlı yeminle beraat eder. Taraflar mahkeme dışında anlaşabilirler. Ancak anlaşmaları İslami emir ve yasakları ihlal edemez. Sarih vakalarda bile muhakemenin tekrarlanması yasaklanmamıştır. Çünkü yeniden dava görmek adaletsizlikte ısrar etmekten daha iyidir. Bir mesele hakkında Kur'an ve sünnetten açık bir delil yoksa, benzer olaylarda kıyasla sonuca var. Her şeyi dikkate aldıktan sonra vereceğin hüküm Hakka en yakın ve Allaha sevgili olacaktır. Şikayet sahibine delil toplaması için süre ver. Eğer bu süre sonunda davasını ispatlayamazsa sadece davayı düşür. Ahlaksızlık sebebiyle bedenen cezalandırılmış olanlar(meclud fi- hadd) veya yalancı şahitlik yaptıkları tespit edilmiş olanlar hariç bütün Müslümanların şehadeti makbuldür. Kişinin hısım ve akrabalarının şahitliği kabul edilemez.

Hakim mağrur tavırlı olmamalı ve gerçeğin söylenmesi karşısında tatmin olmamış bir görünüm sergilememelidir. Allah her şeyi bilendir, işitendir ve kişi O'nunla olan muhasebeden kendisini kurtarmalıdır. İslam Hukuku hiç kimseyi hatasız ya da hata yapmama konusunda aciz kabul etmez. Bundan dolayı Hz. Peygamber çok dikkatli idi. Kendisi ile ilgili Şahsi davaların bile görülmesini temin etti.

Efendimiz Sav. İnsanın canının, malının ve şerefinin kutsal olduğunu belirtmiştir. Hukuk evrensel bir kavramdır. Adalet arayanlar adaleti sokakta değil İslam’da Arasınlar. Her Cuma namazın da. Hocalarımızın Hutbenin sonun da okudukları son ayeti iyi dinleyip anlasınlar. Hukuk önünde herkes eşit olmalıdır. Adamına göre adalet olmaz.

Allah CC. Kur’an’da Nahıl süresi Ayet 90.da bakın ne buyurmuş; Allah muhakkak ki Adaleti İyiliği yakın akrabalara bakmayı emreder. Her türlü kötülüğü fuhşiyatı nehyeder yasaklar tutarsınız diye size öğüt verir. Tabi ki burada ayetin tamamına göre amel etmeliyiz.

Unutmayalım ki Dünya’nın ve Bütün insanlığın Kaynağını Kur' an ve sünnetten alan Hz. Ömer’in Adaletine ihtiyacı vardır. Yeryüzünde Zalimlerin uyguladıkları Zulüm yüzünden nice insanlar Kan, Gözyaşı, Vahşet ve Zulüm altında inim inim inlemektedirler. Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler diz çökmez.

Efendimizin hayatı boyunca vermiş olduğu mücadele Zalimlere karşı Hakları yenen mazlumların yanında yer almasıdır. Kur'an nizamı ve ilahi adalet yeryüzünde hakim oluncaya kadar ila nihaye mücadele etme dileğiyle Allaha emanet olunuz.” açıklamasında bulundu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV