banner17
16 Nisan 2024 Salı

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

İDDİALARA KONU OLAN OKUL BASIN MENSUPLARINA GEZDİRİLDİ

Merzifon ilçe milli eğitim müdürü Yozgat, yerel bir gazetenin sütunlarına taşıdığı okulu, basın mensuplarına gezdirerek , iddia edilen konulara açıklık getirdi.

15 Temmuz 2021 Perşembe 10:05
Bu haber 410 kez okundu
İDDİALARA KONU OLAN OKUL  BASIN MENSUPLARINA GEZDİRİLDİ

 Merzifon basını ile bir araya gelen Merzifon ilçe milli eğitim müdürü Ahmet Yozgat, haberde bahsi geçen Haşim Dülger Ortaokulunu basın mensuplarına gezdirdi. Müdür Yozgat  konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise; "12 Temmuz 2021 tarihinde ilçemizde yayımlanan bir yerel gazetenin hem internet sitesinde hem de basılı nüshalarında yer alan ve "ENGELLİ ÖĞRENCİLERE BİR ENGEL DE MİLLİ EĞİTİM'DEN" başlığıyla yayınlanan haberde Müdürlüğümüz hakkında gerçek dışı bilgilerin yer aldığı görülmüştür. Bu duruma istinaden kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Haberin başlığının hemen altında yer alan paragrafta "Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün keyfi kararı ile engelli öğrencilere bir engel de Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldi." cümlesiyle Müdürlüğümüz kendi başına aldığı kararlarla başına buyruk işlemler yapan bir kurum olduğu algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Haşim Dülger Ortaokulu, öğrenci mevcudunun azlığı nedeniyle İlimiz Maarif Müfettişlerince yapılan incelemeler ve düzenlenen raporlar doğrultusunda ilgili mevzuat hükümleri gereğince Bakanlığımız tarafından kapatılmıştır.

Daha önceki süreçte Hayati İncekul Özel Eğitim Uygulama Okulu okul yönetimi ve öğrenci velileri Müdürlüğümüze dersliklerin yetersizliğini, üç kademenin (ilk, orta ve lise) bir arada aynı ortamı paylaşmaları nedeniyle çıkan sıkıntıları iletilmiş olup öğrencilerimize daha geniş, daha elverişli bir eğitim ortamının sağlanması için her fırsatta haklı taleplerini dile getirmişlerdir.

Gelen talepler göz önünde bulundurularak kapanan Haşim Dülger Ortaokulu binasına bu okulumuzun taşınmasının uygun olup olmayacağı konusunda okul idaresinin, okul rehberlik servisinin ve alan öğretmenlerinin görüşleri alınmış ve çıkan sonuca göre de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yazışmalar başlatılmıştır. Gerekli onayın çıkmasının ardından binanın engelli öğrencilerimize uygun hale getirilmesi için onarım faaliyetlerine geçilmiştir. Tüm bu süreçlerde Okul İdaresi ve Okul-Aile Birliği ile fikir alış verişi içinde bulunulmuş hatta okulun boyanacağı renkler ve oluşturulacak bölümler ile ilgili görüşleri alınmıştır.

Gazetenin basılı nüshalarında resmedilen merdivenler okulun ön cephesinde bulunan personel girişi merdivenleridir. Öğrencilerin okula geliş gidişleri servis araçlarıyla sağlanmaktadır. Bu araçların giriş çıkışları için de binanın güney tarafında yeterli genişlikte bahçe kapısı bulunmaktadır.

Yine haberin devamında okul bahçesindeki dış tuvaletlerin öğrenciler tarafından kullanılacağı yazılmıştır. Hâlbuki bina içerisinde öğrenci ve personelin kullanımı için yeteri kadar tuvalet yapılmış olup öğrencilerimizin dışarıdaki tuvaletleri kullanmaları söz konusu bile değildir.

Bu haber yapılmadan önce Müdürlüğümüzle görüşülüp ilgili birimden konu hakkında bilgi alınsa idi şu an bu açıklamayı yapmak zorunda kalmayacaktık.

Tüm bu açıklamalar doğrultusunda söz konusu haberde verilen yanlış bilgilerin tam aksine Müdürlüğümüz, ilçemizde eğitim öğretim ortamlarının günün şartlarına göre yenilenmesi, geliştirilmesi ve ihtiyaca göre yenisinin yapılması konusunda gerekli tüm girişimleri ilgili birimlerle görüş alış verişinde bulunarak ortak bir akıl çerçevesinde yürütmektedir. Bu özverili çalışmaların sonucu olarak da yapılan akademik değerlendirme süreçlerinde ilçemizin Türkiye genelindeki yeri ve başarısı ortadadır.Tüm paydaşlarıyla toplumun her kesimine en üst düzeyde eğitim öğretim hizmeti sunma gayreti içinde olan Müdürlüğümüze isnat edilen iddiaların gerçeklerle bağdaşmadığını bildirir, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız" ifadelerine yer verdi.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV