banner17
23 Nisan 2024 Salı

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

iktidarın fakülte ile ilgili herhangi bir çabası yok

Cumhuriyet Halk Partisi Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Merzifon gündemi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, öncelikli konunun Fakülte olduğunu ancak iktidarın fakülte ile ilgili herhangi bir çabasının olmadığını söyledi.

18 Ekim 2016 Salı 09:41
Bu haber 1351 kez okundu
iktidarın fakülte ile ilgili herhangi bir çabası yok
Fakülte'nin üç yıldır açılmasına rağmen bir türlü kalıba oturtulamadığını söyleyen CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, “Merzifon'un ciddi anlamda fakülte ihtiyacı var. Siz üç sene önce fakülteyi açmışsınız, Resmi Gazete'de yayınlamışsınız ama üç senedir bir türlü bir kalıba oturtturamıyorsunuz” dedi.
Yerel seçimlerin ardından fakülte konusunda Belediye'nin 1 Milyon TL vermediği yönünde suçlandığını, bu para ile fakültenin kurulması halinde Belediye'yi karıştırmadan Merzifon'daki Cumhuriyet Halk Partililer'in toplayacağını da söyleyen Tuncer, “Yerel seçimden sonra bir süre Belediye suçlandı. Belediye 1 milyon TL sözünü tutmuyor diye. İktidar buraya 1 milyon TL'ye fakülte açacaksa, biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak Merzifon'da belediyenin hiçbir imkanına dokunmadan aramızda 1 milyon TL'yi toplar hazır ederiz. Ancak şuanda iktidardan hiçbir çaba yok. Hiçbir iktidar yetkilisi de biz fakülteyi Merzifon'a fiilen kuracağız diyemiyor. İmam Hatip Lisesi'ne karşı olan biri değiliz. Meslek liseleri olsun. Ancak şimdi Lise Caddesi'nde hem güzel, hem de yatılı olan bir İmam Hatip Lisesi var. Daha geçtiğimiz yıl hizmete giren Çanakkale Parkı'nın yanındaki İmam Hatip var. Merzifon belki içerisinde yaşayanlar için büyük bir yer görünebilir ama Türkiye geneline baktığınız zaman orta seviyenin de altında bir yerleşim birimi. İki tane orta okuluna, lisene hitap eden İmam Hatip okulun varken sadece üçüncüyü açmak çok net söylüyorum bürokrasinin siyasete yaptığı yalakalıktır. Siyasetin çok rolünün olduğunu düşünmüyorum bu konuda. Çünkü 15 Temmuz'dan sonra iktidarda olan siyasetçiler Türkiye'de gücü bürokrasiye teslim ettiler. Bu teslimiyet karşılığında da bürokratlar kendilerini diyet borcu ödeme gibi hissediyorlar. Diyet borcunu da insanların dini duygularını kullanarak gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Merzifon'a yazık ediyorlar” dedi.
İktidar partisinin Merzifon'u benden belediyeyi aldı diye cezalandırması halinde 2019'da bir tokat daha yiyeceğini söyleyen Tuncer, “Merzifon fiziki bakımından büyük olmaya bilir ama eğitim bakımından Türkiye'nin en önde gelen bir yeri. Eğitimli kalifiye yetişmiş insan Merzifon'da çok. Eğer iktidar Kasaba siyasetçiliği yapıpda benden Merzifon'u alan belediyeyi cezalandırayım diye düşünüyorsa 2019'da bir tokat daha yer. Merzifonlu ona çok sağlam bir tokat daha atar. Akıllı iktidar Merzifon'a lazım olanı zamanında teslim etmeli. Siyaset Merzifon'da farklı düşüncelerde yapılabilir. Ama söz konusu Merzifon ise o bizim ortak düşüncemiz” dedi.
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV