banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

İŞÇİLERİ ÇIKARTMASININ SEBEBİNİ AÇIKLADI

Merzifon belediyesinde seçim sonrası 4 kişinin sebep gösterilmeden işten çıkartıldığı iddialarına başkan Kargı'dan belgeli ıspatlı açıklama geldi. Başkan Kargı sebep olarak "kusur avcılığı yaparcasına, çalıştığı ekmek yediği yeri sosyal medya aracılığıyla karalamak" olarak ifade etti. Cumhurbaşkanına hakaret edenler uyarılıyormu, "alevi toplumu yezide biat ettiler" diyecek kadar ağzına bu cümleleri yakıştırıyorsa bir insan bunun akabinde oluşabilecek sıkıntılara da göğüs germeli. Yezit olmayı kabul eden varsa ben o arkadaşı işe başlatayım ben yezit değilim arkadaşlar"dedi.

04 Temmuz 2019 Perşembe 09:00
Bu haber 3251 kez okundu
İŞÇİLERİ ÇIKARTMASININ SEBEBİNİ AÇIKLADI

 31 Mart seçimlerinde Merzifon belediye başkanlığında halkın güvenini tekrar kazanarak belediye başkanlığına seçilen Başkan Kargı Temmuz ayı belediye meclis toplantısında, AK Parti amasya Milletvekili Hasan Çilez ve ilçe başkanı Yasin Kuzucu'nun işçi çıkışlarına verdikleri tepkilere belgeli ıspatlı sebepleriyle birlikte cevap verdi.Başkan Alp Kargı Yargıtay’ın “İşveren, işyerini karalayıcı paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle çalışanın işine son verebilir” kararına istinaden işten çıkarmaların olduğunu belirterek konunun detaylarını Ak Parti gurubuna anlattı. Başkan Kargı “Son bir ay içerisinde 4 arkadaşımızın işle ilişkisini kestik fakat şu unutulmamalıdır ki asla ve asla kimsesin ekmeği ile oymayacağız şiarından vazgeçmedik. Ancak takdir edersin biz ki burası bir kurum ve bu kurumunda muhafaza etmek zorunda olduğu bir takım değerleri var. Bir çalışan çalıştığı kurumdaki durumları sosyal medya hesabından paylaşmamalı hadi onu da geçtim altında şahsıma yapılan olmadık hakaretler var. Hiçbir çalışan kendi kurumunu sıkıntıya sokacak fiillerde bulunmamalı.  627 kişinin çalıştığı yerde kusur avcılığı yapar gibi bazı şeyleri bulup paylaşımda bulunmak hoş bir tablo değil. İşten çıkarmalar yaptım fakat hepsinin emeği var diyerek tazminatlarını da ödedik” dedi.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET EDENLER UYARILIYORMU ?

Ak Parti gurup sözcüsü Hakan Dülger’in "işten çıkarılan işçilerin yazdıklarını ve tepki verdiğiniz konuyu anlayamadım" demesi üzerine bahsi geçen çalışanların işten çıkarılmalarına sebep olan sosyal medya paylaşımlarının dökümlerinin olduğu dosyalar Belediye Başkanı Alp Kargı tarafından  meclis üyelerine sunuldu.  Ak Parti gurup sözcüsü Hakan Dülgerin “Sizin ve meclis üyeleri olarak bizim bulunduğumuz makam ve mevkiler sorumluluk içeriyor bu sorumluluğumuza binaen birilerinin yazarak,  paylaşarak sert söylemelerde bulunmasına karşılık, bu kadar sert bir üslupla iş akitlerinin sonlandırmalarını doğru bulmuyoruz. Belediyecilik demek bazı şeylere göğüs germek demektir. İşten çıkarılan kişilerin eğer yüz kızartıcı ciddi bir suçu yok ise iş akdine son verilmesi sosyal pozisyonlarında deformasyon meydana getiriyor diye düşünüyor ve bu noktada duruma itiraz ediyoruz. Bu arkadaşlarımızın aralarında Belediye Başkanlığa aday olmuş farklı bir siyasi görüşün başkanı da var. Kendilerii işten çıkarmak yerine ikaz edilemezlermiydi” sorusu üzerine ise Başkan Kargı; " Bugün sayın Cumhurbaşkanına yapılan hakarette uyarı yapılıyor mu diyerek başladığı açıklamasında “ Belediyenin kurumsal bir hatası bir eksikliği varsa ilgili daire müdürüne, belediye başkan yardımcısına yada kendini aidiyet duygusu hissettiği ilçe başkanlarına giderek durumu anlatıp uyarıda bulunulmasını isteseler  buna canım feda.  Belediye başkan adayı olan arkadaşımıza seçim öncesi çalışmalarını ve propagandasını yapabilsin diye izin verdik. Siyasi bir takıntım olsa buna izin vermezdik. Ayrıca bu arkadaşımız yaptığı paylaşım sebebiyle benden özür dilesin diye böyle bir beklentim yok  ama suçladığı ve hakaret ettiği topluluktan özür dilesin. Bahsi geçen arkadaş "alevi toplumunu yezide biat ettiler" diyecek kadar ağzına bu cümleleri yakıştırıyorsa bir insan bunun akabinde oluşabilecek sıkıntılara da göğüs germeli. Yezit olmayı kabul eden varsa ben o arkadaşı işe başlatayım ben yezit değilim arkadaşlar. Bunu bir toplumsal mesaj vermek adına söylüyorum. Siyasette böyle şeyler ağıza alınmaz ve alınmamalı.  Bu memlekette alevisi  sünnisi kürdü çerkezi hep beraber siyaset yapıyoruz"dedi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV