banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

KAYMAKAM GÜRÇAM DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

Suluova Kaymakamı Şafak Gürçam deprem bölgesinden ilçeye gelen depremzedeleri misafir oldukları yakınlarının hanelerinde ziyaret etti.

17 Şubat 2023 Cuma 08:44
Bu haber 221 kez okundu
KAYMAKAM GÜRÇAM DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

 Depremzede vatandaşlarla bir süre sohbet eden Kaymakam Gürçam, Devletimizin her daim tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanında olduğunu söyleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gaziantep İslahiye ilçesinde depremi yaşayan ve bacağından yaralanan Teslime Karakuzu’nun amaliyatı Suluova Devlet Hastanesinde başarı bir operasyon ile gerçekleşti. Kaymakam Gürçam, Depremzede Teslime Karakuzu’yu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileterek her daim yanlarında olduklarını ifade etti.

İlçe Kaymakam Şafak Gürçam, ziyaretleri sonrası muhabirimize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki ayrı deprem yaşanmıştır. Şiddeti çok yüksek olan bu iki depremden ne yazık ki 10 ilimiz etkilenmiştir. Öncelikle asrın felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Devletimiz depremin ilk anından itibaren AFAD ve Kızılay başta olmak üzere bütün kurumlarımız, bakanlarımız, valilerimiz ve milletvekillerimizle birlikte deprem bölgesinde çalışmalara başlamıştır. Çok hızlı bir şekilde koordinasyon sağlanarak Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve gönüllü vatandaşlarımızın da katılımlarıyla arama kurtarma faaliyetleri yapılmıştır.

Bilinmelidir ki söz konusu bu deprem şiddeti ve etki alanı bakımından tarihimizin en yıkıcı depremi olmuştur. Asrın afeti; Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Malatya, Osmaniye ve Kilis illerimizi etkilemiş olup bu alan büyüklüğü birçok ülkenin yüz ölçümünden daha büyük bir alandır.

Suluova Kaymakamlığı olarak Koordinasyon merkezi kurarak Depremin ilk gününden itibaren tüm kurumlarımız ve ilçe halkımızla birlikte yardım seferberliği başlattık. Bir nebze olsun Suluova olarak yaralarına merhem olabildiysek Allah’a şükürler olsun.

İlçemize gelen Depremzedelere kucak açtık. Yakınlarının yanlarına gelenleri ve hastanemizde tedavi altına alınanları yalnız bırakmıyoruz. Her ihtiyaçları hızlı ve seri şekilde sağlanmaktadır. Tekrardan Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Yaralı olanlara acil şifalar dilerim.” ifadelerini kullandı.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV