banner17
23 Nisan 2024 Salı

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

KONSEYİ BİLGİLENDİRDİ

Merzifon İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Buğra Gülle, Merzifon Kent Konseyi üyelerini pandemi sürecinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

28 Eylül 2021 Salı 10:44
Bu haber 548 kez okundu
  KONSEYİ BİLGİLENDİRDİ

Merzifon Kent Konseyinin gerçekleştirdiği 2. olağan genel kurul toplantısında gündemde yer verilen pandemi ile ilgili bilgilendirme Merzifon İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Buğra Gülle tarafından gerçekleştirildi. Gülle, pandeminin ilk gününden bu güne kadar yapılan çalışmaları ve şuanki gelinen nokta ile ilgili bilgileri kent konseyi üyelerine aktarıldı. Merzifon'da yürütülen pandemi çalışmalarının hız kesmeden artarak devam ettiğini belirten Dr. Gülle; " müdürlüğümüz tarafından halkın ve kamuoyunun bilgilendirilmesi hususunda broşürlerle, sosyal medya ve hemde yazlı basın aracılığıyla pandemi tedbirleri, sosyal mesafe maske kuralı ile birlikte aşı uyarılarımız devam etmekte. Aşılanmanın ne denli önemli olduğu halkımıza ve bilakis gençlerimize tarafımızdan anlatılmakta, aşı olunmaya teşfik etmekteyiz. Kamuya açık alanlarda alınan tedbirler sık sık tarafımızca denetlenmekte, filyasyon ekiplerimiz gece gündüz çalışmaktadır. İlçemizin muhtelif yerlerinde açtığımız aşı standları ve mobil aşı ekiplerimizle kırsalda mevsimlik işçilerle birlikte fabrika çalışanlarına yönelik aşı uygulamamız başlatılan aşı seferberliği kapsamında devam ediyor"dedi. Son günlerde öğrencilere yönelik de okullarda aşı uygulamasının hayata geçirildiğini belirten Dr. Gülle; aşı uygulama oranlarındaki sıralamalarda iyi yerlerdeyiz"dedi.

Vaka sayısının azalması ve kontrol altına alınmasının amacına da değinen Dr. Gülle; " amacımız, hastalanan ölen insan sayısını azaltmak ve hatta sıfıra indirmek, yüz yüze eğitimin aksamaması, Fabrikaların ve esnafın açık olması ve sosyal aktivitelerin kesintisiz yapılabilmesi" olarak açıkladı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV