banner17
28 Mart 2024 Perşembe

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

KOSGEB'den SERMAYE DESTEĞİ

KOSGEB Amasya İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” kapsamında sermaye desteği verilecek"dedi.

02 Temmuz 2021 Cuma 10:15
Bu haber 423 kez okundu
KOSGEB'den SERMAYE DESTEĞİ

 Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen basın toplantısınaMerzifon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Dağdelen, Başkan Yardımcısı Faruk Şaban Kefe, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Nail almaç ve Haydar Köse'nin katıldığı basın açıklamasında

KOSGEB Amasya İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, Covid-19 salgınında etkilenen imalat, bilimsel ar-ge sektörlerindeki mikro, bilgisayar programlama ve küçük işletmelere yönelik destek programının ikinci başvuru dönemi hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. İl Müdürü Kukuş açıklamasında;  “Covid-19 salgınında etkilenen imalat ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki mikro ve küçük işletmeler ile 2021 ve sonrasında kurulmuş imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge Sektörlerindeki yenilikçi genç işletmelere KOSGEB tarafından “ Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” veriyoruz. Programın son başvuru tarihi 9 Temmuz 2021 saat 23.59’a kadar geçerlidir. İlk başvuru döneminde reddedilen işletmeler, yeni başvuru kriterlerini sağlamak kaydı ile mikro ve küçük işletmeler online başvuru yapabilecek. KOSGEB Veri tabanına kayıtlı olmayan veya KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmeler, önce kayıt ve güncelleme işlemini yapmalıdır. Ödemeler 3 ay karşılığında, 3 taksitte yapılacaktır. Her ödeme öncesinde, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan işletmenin aktif olduğu ve istihdamını 2020 Mart ayındaki seviyede muhafaza ediyor olduğu kontrol edeceğiz.” dedi.

Destek programının iki bileşenden oluştuğunu söyleyen KOSGEB Amasya İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, “Birinci bileşende, imalat ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki mikro ve küçük işletmelere “faizsiz geri ödemeli destek” vereceğiz. Başvuru yapacak işletmelerin 2019 yılındaki net satış hasılatının en az 75 bin Türk lirası olması, 2020 yılı net satış hasılatının 2019 yılına göre artmamış olması gerekiyor. İkinci bileşende, 2017 ve sonrasında kurulan ve imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerinde faaliyet gösteren yenilikçi genç mikro ve küçük işletmelere faizsiz geri ödemeli destek verilecek. Başvuru yapacak işletmelerin KOSGEB web sayfasında belirtilen yenilikçi genç mikro ve küçük işletmelerin kriterlerinden birini taşıyor olması gerekiyor"dedi.

Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamında verilecek olan sermaye desteğine başvuramayacak işletmeleri açıklayan KOSGEB Amasya İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, “Dünya bankası tarafından kısıtlanan sektörlerdeki işletmeler, verilecek olan sermaye desteğine başvuramayacak. Covid-19 salgını kapsamında 2020’de faydalanılan işe devam kredisinden 250 bin Türk lirası ve üstünde kredi alan işletmeler bu desteğe başvuramayacak. İşletmeler, başvuru formunu doldururken borçlarını tecil ya da taksitlendireceklerini beyan ederek başvuru yapabilir. Bu işletmelerin destek ödemesi alabilmesi için borçlarını kapatmış, tecil ya da taksitlendirmiş olması gerekmektedir"dedi.

Geri ödemeli destekten faydalanan işletmelerden teminat alınmayacağını belirten KOSGEB Amasya İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, “Geri ödemeli destek için işletmelerden teminat alınmayacak. İşletmelere verilecek geri ödemeli desteğin üst limiti, mikro işletmeler için aylık 10 bin Türk lirası olmak üzere 3 ay karşılığında toplam 30 bin Türk lirası, küçük işletmeler için aylık 25 bin Türk lirası olmak üzere 3 ay karşılığında toplam 75 bin Türk lirasıdır. Ödeme tutarı, harcama beyanına göre değişiklik gösterebilir. Bileşen 2 kapsamında yenilikçi genç mikro ve küçük işletmelere teknolojik faaliyet giderleri için toplam 25 bin Türk Lirası kadar ilave destek verilecek. Kullanılan destek mikro ve küçük işletmeleri tarafından 3 yılı ödemesiz dönemi takip eden 4’er aylık dönemlerde 6 eşit taksitte toplam 5 yıl vade ile geri ödeyecektir” İfadelerine yer verdi.

 

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV