banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

KÖYLÜNÜN MEZBAHANE TEPKİSİ

Merzifon’a yakın köylerinden birisi olan Bahçecik Köyü halkı, köy yollarında bulunan mezbahane ve tavuk çiftliğinin bir an önce kaldırılması için imza kampanyası başlattılar.

30 Mayıs 2022 Pazartesi 09:49
Bu haber 820 kez okundu
     KÖYLÜNÜN MEZBAHANE TEPKİSİ

Köy sakinleri adına açıklamada bulunan Tuncer Yılmaz, gazetemize başlatılan imza kampanyası ile ilgili ve tepkilerini dile getiren açıklamasında; "Bahçecik köylüler olarak köyümüzü şehir merkezine bağlayan yolumuz üzerinde 60 yıldır faaliyet gösteren mülkiyeti Merzifon Belediyesine ait mezbahanın etrafa yaydığı katı – sıvı dışkı ve işkembe – bağırsak kokuları ile tesis etrafında atık ve kokulardan dolayı kümelenen başıboş köpeklerden ve tesisten Paşa deresine bağlı atık kokusundan bir an önce kurtulmak istiyoruz.Mezbahanın köy halkımıza verdiği rahatsızlığa artık sabır ve tahammül gösteremiyoruz” dedi.

Gerek Kaymakamlık kanalıyla yaptıkları, gerekse Merzifon Belediyesi’ne yaptıkları müracaatlardan olumlu sonuç alamadıklarını da söyleyen Tuncer Yılmaz, “Bölgemizin gelişimini ve imara açılmasını olumsuz etkileyen, köyümüzün şehre entegrasyonunu engelleyen mezbaha konusunda gelmiş geçmiş tüm dönemlerde görev yapan hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün yönetimleri kınıyoruz ve ellerimizin iki cihanda yakalarında olduğunu bilmelerini istiyoruz.

Kaymakamlık kanalıyla yaptığımız başvurulara sorunlarımızla ilgili olumlu sonuç alamadık.

Sayın Belediye Başkanı da mezbahanın başka bir yere taşınması ile ilgili, kredili veya yap – işlet –devret modelini yeni mezbaha yapımının gündemlerinde olmadığını belirtmiştir.

Bundan böyle sorunumuzu görmezden gelen hiçbir siyasi yapı, köylülerimizden ve nüfus cüzdanlarında Bahçecik yazıp Merzifon’da ikamet eden insanlarımız ile bunların komşuları ve arkadaşları tarafından itibar görmeyecektir. Siyaset ise siyaset, politika ise politika” dedi.

Mezbaha sorununu çözeceğini taahhüt etmeyen siyasetçilerin köylerini ziyaret etme zahmetinde bulunmaması gerektiğini de belirten Tuncer Yılmaz, “Mezbaha sorunumuzu kısa sürede çözeceğini, çözemediği takdirde mahkemenin köylüye ödemesi için vereceği tazminat kararına uyacağını Noter kanalıyla Köy Muhtarlığımıza taahhüt eden hangi siyasi yapı olursa olsun başımızın üstündedir. Gelecek dönemlerde tüm gücümüz ile desteklenecektir. Sorunumuza duyarlılık göstermeyen hiçbir siyasi yapı ve siyasetçi önümüzdeki seçim dönemlerinde köyümüzü ziyaret etme zahmetinde bulunmasın” dedi.Bahçecik Köyü sakinlerinden Tuncer Yılmaz yaptığı açıklamanın devamında şunları belirtti:Mezbaha yolumuz üzerinden kaldırılamadığı takdirde şehir merkezine en kısa mesafeden ulaşabileceğimiz yol talebimize de İlçe Özel İdaremiz “Kulağı ters elle göstermek” milasi Çevre Yolunu kullanmamızı önermiş, bu şekilde mezbahanın terste kalacağını belirtmiş, ancak özellikle yayalarımız için şehir merkezinin de terste kalacağını öngörmemiş, talebimize komik bir cevap vermiştir.

İl Özel İdaremiz ise yol talebimiz ile ilgili bizlere Mezarlık Yolu, Çevre Yolu, dağ yolu, mera yolu, arazi yolu gibi birçok alternatif yollarımızın olduğunu hatırlatmış ve öğretmiştir. Kendilerine müteşekkiriz.

Köyümüzün yerleşim alanında Kuzeyden esen rüzgarın önünde, bütün iğrenç kümes kokusunu rüzgar ile beraber köyün üzerine yapıştıran ve köylümüze koklatan, insanımızın bu sebeple köyü terk etmesine ve köyümüzde sineklenmeye, böceklenmeye sebep olan bir tavuk çiftliğimiz bulunmaktadır.

Mezbaha ve tavuk çiftliği konularında sağlık kurumunun konuya müdahil olduğunu göremedik. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzce yapılan denetimlerde de köylülerimizin aldığı kokuyu, tesis etrafında kümelenen köpeklerin aldığı iğrenç kokuyu ne hikmetse müdürlük görevlileri tespit edememişlerdir.

Mezbaha ve tavuk çiftliği dünyanın en hijyenik tesisleri dahi olsa buralarda canlı hayvan sirkülasyonu olduğu sürece kokunun önlenemeyeceği herkesçe bilinmektedir.

Şehrimizde yılda bir ya da iki kez saygıdeğer büyüklerimizin katılımlarıyla toplanan Kent Konseyimizde de sorunlarımızın görüşülüp değerlendirilmesini bekliyoruz.

Köyümüzü ve şehre ulaşım yolumuzu etkileyen mezbahadan da tavuk çiftliğinden de tüm hayvansal ticari işletmelerden de köyümüzün bir an önce kurtarılması için ilgili, etkili yetkili her yapıyı ve kişiyi göreve davet ediyoruz"ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV