banner17
27 Temmuz 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Merzifon’da öğretmenler iş bıraktı

İstanbul Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesine tepki göstermek amacıyla Merzifon’da öğretmenler bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.Öğretmenevi bahçesinde toplanan öğretmenler Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yaparken, Atatürk Anıtı önünde de basın açıklaması düzenlendi.Atatürk Anıtı önünde düzenlenen protesto gösterisinde öğretmenlere Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Başkan Yardımcıları Mustafa Atak, M. Tuncer Basmacı, Remzi Hökelek, CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Caba ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.

15 Mayıs 2024 Çarşamba 07:44
Bu haber 576 kez okundu
Merzifon’da öğretmenler  iş bıraktı

  Kamuoyunu ve eğitim camiasını büyük yasa boğan şiddet olaylarına bir yenisinin daha eklendiğini dile getiren Türkçe Öğretmeni Gözde Uyanık basın açıklamasında , “İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan, bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıya silahla vurularak canice öldürüldü. Öncelikle kıymetli meslektaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz” dedi.Okullarda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakalarının ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilmemesi nedeniyle maalesef had safhaya ulaştığını söyleyen Gözde Uyanık, “Disiplin yönetmeliklerinin yetersizliği, Eğitim çalışanlarının itibarını zedeleyen ve sadece adı değişen şikayet hatları, öğretmenlik mesleğinin yanlış uygulamalarla rencide edilmesi, hem ekonomik ve sosyal hem de özlük haklarının yetersizliği, eğitimcilerimizi küçük düşüren yayın, tutum ve açıklamalar tüm bu şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır.Çoğu okulumuzda güvenlik görevlisinin bulunmaması, güvenliğin sadece nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmaya çalışılması, kamera sisteminin olmaması şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır. Oysa her okulumuza güvenlik görevlisi alımı yapılması ve okullarımızın tamamında kamera bulundurulması hayati bir zorunluluktur. MEB’in bu konuda okullara bütçe tahsis etmesi, fedakârlıktan kaçınmaması çok önemlidir.Özel eğitim kurumlarında çalışan eğitim çalışanlarının da, görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılması, cezaların artırılması ve şikâyete bağlı kalmaksızın fail hakkında kamu davası açılmasını talep ettik. Bu noktada tüm siyasi partilerimiz birlik içinde olarak bu teklife destek vermesi ve teklifimizin yasalaşması en büyük beklentimizdir.Eğitimde Şiddet Yasası çıkarılmasının yanı sıra Meclis Araştırma Komisyonu kurulması, Türk Ceza Kanunu’nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ayrı bir suç tipi olarak düzenlenmesi de öncelikli taleplerimizdendir.Eğitimde şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemenin yer almadığı bir ÖMK’yı hiçbir surette kabul etmiyoruz! Üstelik bu da Yetmez! diyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı mutlaka kamu/özel ayrımı yapmadan eğitimde şiddete yönelik özel bir politika geliştirmesini istiyoruz.Eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur!Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Türk eğitimcileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz.Vandallara teslim olamayacak, bu vahşet olaylarının önüne geçilmesi için gerekli tedbirler alınana kadar konuyu gündemde tutmayı ve farkındalık oluşturmayı sürdüreceğiz. Eğitimcilerimizin can güvenliğinin sağlandığı çalışma ortamlarına kavuşması en büyük temennimizdir.

Şuurlu nesiller yetiştirmek biz eğitimcilerin olduğu kadar ailelerin de en önemli görevidir.

Buradan bir kez daha ailelerimize ve tüm topluma çağrıda bulunuyoruz:

Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir!"dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV