banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ.

Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Yozgat; "Merzifon Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Alanı Döner Sermaye işletmesi Üretim Atölyesinde temizlik ürünlerinin üretime başlaması ardından mesleki eğitimin önemine dikkat çeken açıklama yaptı.

28 Aralık 2020 Pazartesi 09:47
Bu haber 2954 kez okundu
MESLEKİ EĞİTİMİN  ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ.

 Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat okuldaki üretim çalışmalarını yerinde inceledikten sonra yaptığı açıklamada; "Mesleki eğitim; toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye teknik elemanlar yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin verildiği eğitim türüdür.

Ülkemizin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişmesini sağlayabilmesi, küresel rekabette yerini alabilmesi, eğitime ayrılan kaynakları daha verimli ve etkin kullanabilmesi için temel dayanak noktası eğitim sisteminin tüm süreçlerinin kaliteye dayalı hale getirilmesidir.

Türkiye’nin nitelikli insan gücü ihtiyacı düşünüldüğünde, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik olarak geliştirilecek stratejiler ve politikalar büyük önem kazanmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmelerin etkisi bütün sektörlerde ve hayatın her alanında hissedilmekle birlikte değişimin en çok etkilediği alanların başında eğitim gelmektedir.

Hızla değişen bilgi, teknoloji, üretim yöntemleri ile iş hayatındaki gelişmelere paralel olarak dinamik bir yapı sergileyen mesleki ve teknik eğitimin önemi tüm dünyada giderek artmaktadır. Bu dinamik yapı; sürekli kendini yenileyen bir eğitim sistemini, teknolojik altyapı yatırımlarının güçlendirilmesini, dünyadaki gelişmelerin yakından takip edilmesini ve özel sektörle yakın bir iş birliğini gerekli kılmaktadır. Bu kapsamda 2019-2020 eğitim öğretim sürecinde Merzifon Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan Kimya Teknolojisi Alanı üretim faaliyetlerine başlamıştır. Merzifon Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojileri Alanı Döner Sermaye işletmesi Temizlik Ürünleri Üretim Atölyesinde temizlik ürünleri (sıvı sabun, yüzey temizleyici, dezanfektan, krem, şampuan…)üretimi gerçekleştirilecektir.

Mesleki ve teknik eğitim veren kurumumuzun üretim mekanizmaları ile kapasitesi artırılarak etkin pazarlama ve satış stratejileri ile birlikte üreten okul vizyonunu hayata geçirecektir. “Üreten Okul” ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul Proje ’si hedeflerinin güçlendirilmesine katkı sağlanacaktır. Böylelikle;Mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken ekonomiye değer katan nitelikli işgücü yetiştirilecektir.Ülkelerin iktisadi ve sosyal kalkınmasında önemli rol oynayan meslekî ve teknik eğitimde, bireylere ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri, tutum, tavır ve meslek ahlakını kazandırmak son derece stratejiktir. Meslekî ve teknik eğitimde sektörün iş gücü ihtiyacına cevap verebilecek niteliğe sahip, gelişen teknolojiye uyum sağlayabilen bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz"dedi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV