banner17
29 Mart 2024 Cuma

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

MEZARI BAŞINDA ANILDI

ANKARA’DA GAR KATLİAMINDA ÖLDÜRÜLEN 104 BARIŞ GÖNÜLLÜSÜNDEN BİRİ OLAN METİN KÜRKLÜ ÖLÜMÜNÜN 6. YILINDA MERZİFON'DA MEZARI BAŞINDA ANILDI.

12 Ekim 2021 Salı 10:28
Bu haber 460 kez okundu
  MEZARI BAŞINDA ANILDI

10 Ekim de yaşamanı yitiren Metin KÜRKLÜ  Merzifon’da mezarı başında anma töreni düzenlendi. Merzifon Demokrasi Platformunun düzenlediği anmaya çok sayıda vatandaşın yanı sıra Metin KÜRKLÜ’nün kardeşi Çetin KÜRKLÜ de katıldı.

Çetin KÜRKLÜ konuşmasında bu günün aynı zamanda abisinin doğum günü olduğunu söyleyerek onu doğum gününde katledenlere inat biz ailesi ve arkadaşları olarak her doğum gününde abimin mezarı başında olacağız dedi.

Anmada Konuşan Emek Partisi Merzifon İlçe Başkanı Erdal ALKAN; Katliamın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen ülkenin o günkü sorunlarının bu günde değişmeden hatta artarak devam ettiğini söyledi. Kendisinin de katliamda yaralandığını yıllarca tedavi gördüğün söyleyen ALKAN; sorumlular hak ettiği cezayı alana mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Eğitim Sen Merzifon Temsilciliği adına konuşan Arif KÜÇÜKKAHYAOĞLU’da ; barış umuduyla gittiğimiz ANKARA’da bombaları patlatarak 104 arkadaşımızı aramızdan ayırdılar. Ama biz dün olduğu gibi bu günde barış ve emek mücadelesini vermeye devam edeceğiz dedi.

Merzifon Demokrasi Platformu adına konuşan Recep KARABEK;  Biz bu ülkede barış demenin, kardeşlik demenin, bu topraklarda yaşayan halkların dilleriyle, kimlikleriyle, kültürleriyle, halayları semahları, barlar, horonlarıyla omuz omuza ve kardeşçe  bir arada yaşayacağı bir ülkeyi savunmanın bedel ödemek gerektirdiğini biliyoruz. Daha öncede bu topraklarda Sivas, Çorum, Maraş, Suruç, katliamlarıyla barışı savunan insanları katlettiler.

Ama biz 10 Ekim günü arkadaşlarımızın acısı daha çok taze iken, onları mezarlarına dahi koymadan bile bu ülkede ne pahasına olursa olsun barışı hakim kılmak için mücadele edeceğiz dedi.

Sadece barış mücadelesi yürütmediklerini bu ülkede yaşayan işçi ve emekçilerin insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etmek için mücadele ettiklerin söyleyen KARABEK; açlığın olmadığı, işsizliğini olmadığı, hiç kimsenin gece yatağa aç girmediği, gerçek bir demokrasi ve hukuk devleti için de mücadele ediyoruz.dedi.

Katliamın tek sorumlusu iki canlı bombaymış gibi davrananlar şunu çok iyi bilsin ki; bu katliamda sorumluluğu olan herkes hak ettiği cezayı alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz dedi.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV