banner17
29 Mart 2024 Cuma

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

NE YASA NE DE ANASAYA KONUSU OLAMAZ

Ak Parti Merzifon İlçe Başkanı Yasin Kuzucu ,Türkiye gündeminde başörtü sorunu ile ilgili verdikleri mücadelede yapılan düzenlemelerde bir sorun kalmadığını belirtti.

08 Ekim 2022 Cumartesi 10:20
Bu haber 293 kez okundu
   NE YASA NE DE ANASAYA  KONUSU OLAMAZ

 Kuzucu sosyal medyasında yapmış olduğu açıklamada;” Geçmişte bu ülkede böyle utanç verici bir mesele yaşandıysa bunun tek müsebbibi Kılıçdaroğlu’nun temsil ettiği CHP zihniyetidir, faşizmidir. Kılık kıyafet ve başörtüsü meselesi ne yasa ne de anayasa konusu olmaması gereken tabii bir haktır. Nasıl başı açık bir hanım kardeşimizin hayatın her alanında var olabilmesi için herhangi bir düzenleme gerekmiyorsa aynı durum başörtülü kardeşlerimiz için de geçerlidir. Ülkemizde milletimizin inancına, değerlerine, tarihine, kültürüne düşman olan CHP faşizmi, geçmişte bürokratik vesayetle ve darbecilerle el ele vererek önümüze böyle bir sorun çıkarmıştır. İnsanlarımızı mağdur eden bu mekanizmayı perde gerisinden işleten hep CHP zihniyetidir. Bunun için eskiden beri mücadelemizi CHP zihniyetine karşı verdiğimizi söylüyoruz. Bu faşist kafa, kendi çıkarları için dün ülkemizdeki bir kısım insanların laiklik hassasiyetini istismar etmişti. Şimdi de aynı kafa milletimizin başörtüsü  hassasiyetini istismarın peşindedir. Kılıçdaroğlu’nun 2008’de yaptığımız anayasa değişikliğinin iptali başvurusunda “başörtüsünün çağdaş demokrasiye tehdit oluşturduğu, kamu düzenini, toplum huzurunu, beraberliği zedeleyeceği” ifadeleri, bu şahsın alnına ve demokrasi tarihimize kara bir leke olarak kazındı. Aynı dönemde partimize açılan kapatma davasının gerekçelerinden biri de başörtüsü konusundaki özgürlükçü yaklaşımımızdı. Partimiz bu kapatma davasından kıl payı 

kurtulmuştu. Aradan geçen 12 yılın ardından bir gece vakti aklına, geçmişteki bir televizyon programında muhatabının “çul” diyerek hakaretler savurduğu ve kendisinin de dudağını büzerek “bir  metrekarelik bez parçası” diye onu teyit ettiği başörtüsü gelmiş. Madem bu konuyu kendisi gündeme getirdi, öyleyse biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Şayet Kılıçdaroğlu temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati şekilde çıkarmakta samimiyse gelin, çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım. AK Parti ve MHP olarak 2008’de hazırladığımız 5735 sayılı anayasa değişikliği teklifini kamuda çalışmayı da kapsayacak şekilde, bu hususta aksi yönde düzenleme yapılamayacağı, uygulamaya gidilemeyeceği açık kaydıyla birlikte yeniden çıkartalım. Hatta bununla kalmayalım, kadının ve erkeğin birlikteliğinden oluşan aile kurumumuzu güçlendirerek geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak ilave değişiklikler de yapalım. Böylece CHP’ye 14 yıl sonra üzerindeki utanç lekelerinden en azından birini temizleme fırsatı tanıyalım. Bizim  hayalimiz olan ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasaya kavuşturma hedefimiz bakidir. İnşallah 2023’ten sonra böyle bir anayasayı da konuşacağımız iklime hep birlikte kavuşacağız” dedi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV