banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

"net 5 bin 200 olmalı”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 2022 yılı için asgari ücret önerisini net 5 bin 200 TL açıkladı. Gazetemiz ziyaretinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarını değerlendiren DİSK Karadeniz Bölge Temsilcisi ve DİSK Genel İş Samsun Şube Başkanı Mutlu Karabacak asgari ücret önerilerinde gerçekçi davranarak karar alınması gerektiğine söyledi.

13 Aralık 2021 Pazartesi 09:38
Bu haber 837 kez okundu

Asgari ücrete çalışanların maaşlarını yüzde elli eridiğine değinen Karabacak, “İnsanca yaşanabilir bir ücret talep ediyoruz ve bunun için bir aydır alanlardayız.  DİSK olarak net 5 bin 200 TL asgari ücret talebimiz var. Türkiye koşullarına baktığımızda yakıta, gıdaya ve diğer ürünlere yapılan zamlardan sonra geçen yıla bugünü kıyasladığımızda asgari ücrette yüzde 50’ye varan bir erime var.  Alım gücüne koruyabilecek bir rakam belirlemeye çalıştık fakat DİSK’in belirlediği bu rakam dolar kurunun 10’a yükseldiği zamandaydı. Şu an dolar 13’ü geçti. Toplumun talebi ortada, yaşam şartı, koşulları ortada, insanca yaşanabilecek ücret olması gerekli. Belirlenen asgari ücretin üzerine yeni yeni zamlar yapılırsa, bu yapılan zamlarla birlikte verilen ücretin kıymeti kalmayacak. Önemli olan asgari ücret insanca yaşanabilinir rakama çekilmeli. Zamlar yapılmasıyla birlikte asgari ücreti tekrardan eriyecektir.  Asgari ücretin ne olacağı değilde aslında yeni yıldan sonra gelecek olan zamların önünü kesmek lazım” dedi.

Türkiye’de asgari ücret normal ücret haline geldiğini vurgulayan Karabacak, “Türkiye’de asgari ücrete çalışanların çoğunlukta. Asgari ücrete iş bulmak için insanların mücadele ettiği bir ortamda yaşıyoruz.  

Birçok işletmelerde kayıt dışı 1 bin 500- 1 bin 600 TL’ye çalışan insanlar var. Asgari ücretten verginin düşürülmesi gerekiyor. Temel ihtiyaç malzemelerinde KDV alınmasın. Bunların önlemini alacak olan iktidardır. Asgari ücretin 3 bin 100 TL veya 3 bin 900 TL olsun diyenler real bakmıyor. Hatta işçiyi, ekmekçiyi değil işverenleri düşünüyorlar. İşvereni koruyan iktidar. İşçinin, emekçinin üstüne daha fazla yük yüklerseniz sizde kaybedersiniz. Gerçekçi davranarak karar almak gerekiyor” diye konuştu.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV