banner17
27 Temmuz 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

“Nevruz, Türk Milletinin Kadim Bir Bayramıdır”

Türkiye Kamu-Sen Amasya Şube Başkanı Şemsettin Dümen, 21 Mart Nevruz Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

24 Mart 2023 Cuma 08:18
Bu haber 276 kez okundu
“Nevruz, Türk Milletinin Kadim Bir Bayramıdır”

 Dümen açıklamasında ;“Türk coğrafyasında toplumsal kucaklaşmanın en müstesna günlerinden biri olan Nevruz’un birleştirici kutlu ruhunu idrak edememiş, nifak tohumları eken, kin ve nefret odaklarının kutlama adı altında bölücü terör örgütünün faaliyetini yürüten hainlerin sinsi emelleri, beyhude çapaları ve istismarı elbette ki başarıya ulaşamayacak, bu kirli zihniyet elbet hüsran olacaktır. Büyük Türk milletinin kadim tarihinde, milletimizin müşterek sevinçlerini, coşkusunu, huzur ve mutluluğunu, kaynaşmasını, kucaklaşmasını, dayanışmasını ifa eden Nevruz aynı zamanda Türk kültürünün birleştirici, bütünleştirici felsefi yönünü de tüm dünyaya gösteriyor olması bakımından adeta bir iftihar vesikasıdır.

Nevruz, Türk milletinin kadim bir bayramıdır. Türk kültüründeki menkıbelerde Nevruz’un başlangıcı Türk milletinin Ergenekon’dan çıkmasına dayandırılır. Bu bağlamda Nevruz sadece baharın değil Türk milletinin uyanış, direniş ve dirilişiyle de simgeleştiği için aynı zamanda Türk milletinin bir hürriyet bayramıdır.

Türk milleti için Nevruz’un muhtevasını oluşturan milli hasletler, kadim tarihimizdeki varlık mücadelemizin bir hülasası niteliğinde oldukça önemlidir. Keza baharla birlikte doğanın uyanışını, yeniden doğuşunu, dirilişini simgeleyen Nevruz, Ergenekon Destanı’nda, hürriyet aşkıyla yanan, ateşle eritilen dağdan bir yol bulup çıkan ve daha güzel yarınlara ulaşan Türk milletiyle özdeşleşmiştir.

Tarih ışığında Türk milli kültürünün kadim değerlerini, gelenek ve göreneklerini idrak edip yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak gayretinde olmak milletimizin her bir ferdinin milli vazifesidir. Türkiye sevdalısı kamu çalışanlarımız bu vazifenin şuurundadır. Bu vazife de Türkiye Kamu-Sen'lilerin teminatı altındadır.

Diğer taraftan Nevruz Türk dünyasının sadece dününe ait bir değer değildir. Nevruz ruhu aynı zamanda bütün fertlerini ortak milli ülküler etrafında birleştirerek Türk dünyasının yarınını da inşa etme ülküsünü gösterir. Nevruz’un bu birleştirici ruhu Türk dünyası adına oldukça kıymetlidir.”

Nevruz Bayramı’na bir kez daha ulaşmış olmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Dümen:

İnanıyorum ki, bu Nevruz Bayramı, Cumhuriyetimizin 100. Yılında yeniden şahlanmamıza, Türk medeniyetinin yine insanlığa ışık tutacağı, Türk dünyasının birlik ve beraberlik içerisinde insanlığa huzur ve barış getireceği, 21. asrın Türk Yüzyılı olacağı yeni bir başlangıca vesile olacaktır.Nevruz Bayramı kutlu olsun.” diye konuştu.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV