banner17
23 Nisan 2024 Salı

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

"Pehlivan" izleyiciyle buluştu

Amasya’nın Hamamözü Kaymakamlığı ve Hamamözü Belediyesinin ortak çalışmalarıyla, Yönetmenliğini Amasya Hamamözü İlçe Özel İdare Müdürü Serdar Çolak'ın üstlendiği, TRT arşivinden de faydalanılan "Pehlivan" adlı belgesel, Kaplan’ın 47. ölüm yıldönümü olan 5 Ocak 2023’te galası yapıldı.

09 Ocak 2023 Pazartesi 08:02
Bu haber 187 kez okundu

 Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde seyirci ile buluşan Pehlivan isimli belgeselin galasına Amasya Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Hamamözü İlçe Kaymakamı Şeyma Şendur, Hamamözü Belediye Başkanı Fatih Bayraktar, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları Mahmut Demir ve Ahmet Ayık, Milli Güreşçi Adil Candemir’in oğlu Cihan Candemir, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşan Adil Candemir’in oğlu Cihan Candemir, “Bu akşam tabi benim için de sürpriz oldu böyle bir konuşmaya davet edilmem. Ancak sanıyorum Hamit Kaplan’ın yaşamını birlikte yaşamış, onu görmüş, şampiyonluklarına şahit olmuş, yaşayan insanlardan en yakınlarından birisi olduğum için bu şerefi bana bahşettiler. Hamit Kaplan evet büyük bir şampiyondur. Aslında örnek alınacak, beden eğitim derslerinde ve sporculara okutulacak bir örnektir. Çünkü Hamit Kaplan’ın başarısının arkasında azim, cesaret, spor sevgisi ve bunun yanında da çok iyi bir eğiticinin yanında çalışmış olmak yatıyor. Onlar gerçekten bu vatan için canlarından öte çıktıkları minderde adeta savaşırcasına vatanı korumak uğruna her türlü fedakarlığı yaparaktan mücadele eden çok değerli sporculardır.” Dedi.Dünya Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Ahmet Ayık, “Bugün hakikaten çok önemli bir gün. Rahmetle, saygıyla andığım Hamit ağabeyimiz benim takım arkadaşım, onunla beraber birkaç dünya şampiyonasına ve bir olimpiyata birlikte katıldık. Ben tabi Akdeniz oyunlarını, Balkanları falan saymıyorum. Türkiye Şampiyonalarında falan çok beraber olduk. Kamplarda falan tabi. Şimdi Hamit Kaplan’ın gerçekten Şampiyonluklarını, oyun gücünü, onun meziyetlerini anlatmakla burada zaman yok yani yetmez hakikaten öyle, gerçekten öyle. Emeği geçen bütün arkadaşlara ve ailesine özellikle Cihan Candemir’e teşekkür ederim.” Diye konuştu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV