banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKTI

Merzifon'da sağlık çalışanları; tüm halkımızın eşit ücretsiz nitelikli sağlık hakkı alması, halkımızın ihtiyacı olan ilaçlara ulaşabilmesi, eczaneye gidip elinin boş dönmemesi, tüm yurttaşlarımızın eşit, ulaşılabilir, nitelikli sosyal hizmete ulaşması, halkımızın randevu almak için bile günlerce beklememesi,Temel tüketim mallarının artık ulaşılamaz hale gelmemesini için iş bıraktılar.

07 Aralık 2021 Salı 09:44
Bu haber 459 kez okundu
SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKTI

 Merzifon'da sağlık çalışanları Merzifon Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi önünde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İktidarın sağlık politikalarının eleştirildiği basın açıklaması SES Merzifon işyeri temsilcisi Recep Karabek tarafından okundu. Okunan basın açıklamasında; "Değerli Basın emekçileri, Sevgili Merzifon Halkı;

Bir süredir tüm ülke gündemini meşgul eden Pratisyen ve Uzman Hekim maaşlarında yapılacağı iddia edilen sözde maaş artışı ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Sözde diyoruz çünkü; AKP Hükümeti 20 yıllık iktidarı boyunca en iyi yaptığı işi yine yaptı. Emekçileri birbiri ile karşı karşıya hatta emekçileri halk ile karşı karşıya getiren açıklamalarla gerçeği yansıtmayan söylemlerle gündemi değiştirmeyi yine başardı. Yapılacağı iddia edilen artışın bile nasıl olacağı netlik kazanmamışken, yani hekimlerin aldığı ek ödemelerin hastane döner sermayesinden değil de genel bütçeden ödenerek maaşa yansıtılacağımı yoksa iddia edildiği gibi bir artış mı yaşanacağı bile netleşmemişken sağlık hizmetinin hekiminden hemşiresine, genel idari hizmetler sınıfında çalışanından taşerondan kadroya geçirilen arkadaşlarımıza kadar bir ekip hizmeti olduğu gerçeğini görmeden yaptığı açıklamalar biz emekçileri karşı karşıya getirmeyi amaçlamaktadır.

Ama biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu güne kadar olduğu gibi hatta en yoğun pandemi koşullarında bile omuz omuza yürüttüğümüz bu hizmeti bu günden sonra da yine omuz omuza yürüteceğimizin altını çizerek yapılacak her türlü iyileştirmenin hiçbir ayrım yapılmadan bütün sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yapılması gerektiğinin altını çiziyoruz.

Bu gün ülkenin her yerinde Sağlık ve Sosyal Hizmet iş kolunda çalışan ve onların örgütlü olduğu sendikalar olarak bizler;

İş bırakıyoruz; çünkü tüm halkımızın eşit ücretsiz nitelikli sağlık hakkı almasını istiyoruz.   İş bırakıyoruz; çünkü halkımızın ihtiyacı olan ilaçlara ulaşabilmesini eczaneye gidip elinin boş dönmesini istemiyoruz.

İş bırakıyoruz; çünkü tüm yurttaşlarımızın eşit, ulaşılabilir, nitelikli sosyal hizmete ulaşmasını istiyoruz.                                                                                                 İş bırakıyoruz çünkü halkımızın randevu almak için bile günlerce beklemesini istemiyoruz.        İş bırakıyoruz çünkü Temel tüketim mallarının artık ulaşılamaz hale gelmesini istemiyoruz

İŞ BIRAKIYORUZ; ÇÜNKÜ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ OLARAK:                  Son bir haftada yapılan açıklamalar ve sonrasındaki gelişmeler sonucu sağlık emekçileri kırılmış son derece mutsuz olmuşlardır. Siyasi iktidar aklımızla alay edercesine bir gün ek ödemeleri artıracağını söylerken ertesi gün geri çekmekte, çalışanları ayırmakta, algı oyunlarıyla sanki emekçilerinin gelirlerini artırmış gibi görünmek istemektedir. Kaşıkla verdiğini kepçeyle geri almaktadır. Biz öteden beri Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçilerinin tümünün hak ettikleri ücreti almasını savunuyor ve mücadele ediyoruz. Bunu savunmaya da devam edeceğiz. Artık algı oyunlarından bıktık.

BU GÜN TÜM ÜLKEDE İŞ BIRAKIYORUZ TEMEL TALEPLERİMİZ

1. Sahada iş barışını bozan, performans sistemi kaldırılarak bütün ödemeler tek kalemde yapılmasını, Ayrımsız ASM emekçilerine tıp fakültesi çalışanlarına, aile ve sosyal hizmetler çalışanlarına ve diğer tüm sağlık hizmet sınıflarına ek zam verilerek mağduriyetler giderilmelidir.                                                                                       2. Sabit ücretlerimize gerçek enflasyon oranında ek zam verilerek yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını,                                                                                            3. 4-B süresiz sözleşmeli ve 3+1 sözleşmeli çalışan arkadaşlarımız kadroya alınmasını,            4. Hastanelerde bütün sağlık emekçilerinin çocuklarını güvenle bırakabileceği kreşler açılmasını,                                                                                                 5. Ek Gösterge seçim vaadi olmaktan çıkarılıp 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine uygulanmasını,                 

6. Vergi dilimi soygununa son verilerek asgari ücretten vergi alınmayıp, bunun üstündeki gelirimizin % 10’ a sabitlenmesini,                                                                      7. Gıda, elektrik, doğalgaz gibi zorunlu temel ihtiyaç kalemlerine yapılan zamların geri alınmasını dolaylı vergilerin kaldırılmasını istiyoruz.                                         

8. Sağlık bir ekip işidir, bu ruhun ve iş barışının bozulmamasını istiyoruz.             

9. Ağır koşullarda çalışan sosyal hizmet emekçilerinin iş barışını bozan ücret politikasından vazgeçilmesini eşit adil bir yaklaşımla özlük haklarının düzeltilmesini istiyoruz.             10. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin insanca yaşamasını istiyoruz.

 Yıllardır tüm sağlık emekçileri için 3600-7200 arası ek gösterge talep etmekteyiz. Bakanın açıklamasında ek gösterge düzenlemesinin sadece hekimler ve hemşireler için yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca yoksulluk sınırının çok altında, açlık sınırınınsa biraz üzerinde maaş alan sağlık emekçilerinden sadece hekimlere yönelik maaş artışı ifade edildi.

Yıllardır yürüttüğümüz mücadele sonucu elde edilen bu kazanım yetersizdir. Hekimlere uygulanacağı ifade edilen maaş artışları; mevcut ekonomik kriz, hayat pahalılığı içinde mesleğin niteliği ve iş riski hesaplandığında yetersizdir. Buna rağmen yürütülen mücadelenin ve talebin görülmesi açısından bir başlangıçtır.

Ancak; Sağlık Bakanının kaçırdığı bir nokta var. Sağlık ekip işidir. Bir düzenleme yapılacaksa ekibin her bireyi için adil bir şekilde yapılmalıdır. Ekip arasında derin uçurumlar yaratacak düzenlemeler yapılmamalıdır. İş barışını bozan bu tarz ayrımcı düzenlemeler sağlık alanındaki sorunları çözmek bir yana, daha da derinleştirmektedir.

Buradan Sağlık Bakanı’na, hükümete ve TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz:

Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekliliğe yansıyacak temel ücretleri yoksulluk sınırı üzerine çıkarılsın. Yıllardır sözü verilen ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın. Sağlık Bakanı’nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın"ifadelerine yer verildi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV