banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

SAHA ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI

Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bünyesinde görev yapmakta olan saha personelleri il ve ilçe sorumluları değerlendirme toplantısı yapıldı.

26 Mayıs 2021 Çarşamba 09:09
Bu haber 486 kez okundu
SAHA ÇALIŞMALARI  MASAYA YATIRILDI

 Merkezi Merzifon’da bulunan toplantı salonunda Birlik Başkanı Güner Aslan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda üyeler için başlatılan küpeleme faaliyetlerindeki son durum, süt evi denetimleri, işletme güncelleme, süt ölçüm kontrolleri, sütte kalite ve sahada yaşanan olumsuzlukların değerlendirilmesi gibi konular tartışıldı.

Bölgede yaşanmakta olan kuraklık sorunu hakkında üreticilerin bilgilendirilmesi, tedbirlerin alınması, ot, saman, yonca, silaj gibi kaba yemde hayvancılık işletmeleri için önemli olan bu ürünlerin gerekirse il dışından transfer edilmesi, yaşanmakta olan kuraklığın et ve süt üretimi üzerindeki yaratacağı etki ve hayvan besleme de rasyon değişikliği gibi konularda çalışmaların başlatılmasına da karar verildiğini belirten Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Güner Aslan, “Yaşamakta olduğumuz Covid – 19 salgın bulaşıcı hastalığı ülkemizde tüm çalışma hayatında ve tarımda beklenmeyen sorunlar yaratmıştır. Bu sorunların en önemlisi tarımsal üretimde pazarlamada yaşanmıştır. Yine birliğimiz açısından saha faaliyetleri, suni tohumlama, işletme kontrolleri, sütün toplanması, makine parkı çalışmaları, özellikle Amesia Gıda’da ürün satışları ve e-ticaret pazarlamasında hiç ara verilmeden devam edilmiştir. Birliğimiz çalışanları ile uzun bir aradan sonra kısıtlamaların kalkması ile beraber ilk toplantımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Daha önceden de olduğu gibi her ay gerçekleştirmeyi planladığımız rutin saha toplantılarımızı sorunları önceden görme, farkına varma, çözüm üretme ve fayda yaratma açısından önemli bulmaktayız” ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV