banner17
27 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

SAVCILARI GÖREVE DAVET ETTİ

MHP'li Başkan Saka'nın eleştirilerine sessiz kalmayan Gelecek Partili Başkan Kurt, Saka'nın ; "Kabus gibi çökerim, dışarı çıkarmam, adam akıllı siyaset yapsınlar, bu kadar kör olunmaz, çap, beni konuşturmasınlar" söylemlerini, tahkir, tehdit ve şantaj olarak değerlendirip savcıları göreve davet etti.

12 Temmuz 2021 Pazartesi 11:31
Bu haber 405 kez okundu
SAVCILARI GÖREVE DAVET ETTİ

 Gelecek Partisi Merzifon İlçe Başkanı Hacı Bekir Kurt gazetemize konu ile ilgili yaptığı açıklamada; " Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı sayın Hüseyin Saka'nın, yerel basın mensuplarına vermiş olduğu kahvaltı esnasında adımı zikrederek  sarf ettiği talihsiz, bir o kadar da maksadını aşan ve kendi içinde çelişkilerle dolu demeci okuyunca aklıma şu menkıbe geldi: Bir hikaye anlatılır, hani bir adam çıkmış kurban ile alakalı şu kıssayı anlatıyormuş; çocuğu olmayan Hz. Davut el açıp Allah cc' ya ''bana bir kız evlat ver! Büyüyünce sana kurban edeyim.'' Dua tutar, Hz. Davut'un bir kızı olur ve adını Ayşe koyar. Gel zaman git zaman Ayşe büyür ve kurban olma vakti gelir. Yatar babasının önüne, Hz. Davut tam bıçağı vuracak, gökten Azrail (As) elinde Keçi ile gelir ve ''onu bırak bunu kurban et!'' der. Cemaat içinden biri çıkar der ki; hangisini düzelteyim? Bir kere Davut değil İbrahim, kız değil oğlan, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, Keçi değil Koç. Ben de sayın Saka'nın demecinde  hakkımızdaki yanlış anlamaların bir kaçını kınayarak sıralayayım:

 *Sayın Saka'yı hiç bir demeç yada her hangi bir yer veya zaman diliminde kişisel olarak ya da ima ederek; ne bir hakaret, iftira ya da ne de arkasından herhangi bir kötü söz sarf ve ne de gıybetini etmedim, eleştirmedim bile.

*Sayın D. Bahçeli için ise eleştiri tamam ancak, bir hakaret ya da onur kırıcı söz kullandığım bir demeç olası değil. Yaklaşık dört yıldır (kitaplarımın hazırlığı için) kayıtlarını tutarak eleştiriler kaleme alıyorum, bu doğru..(meclis gündemi, medya ve önergeleri yakından takip edip,  naif  bir şekil, şemal ve şumul da eleştiriyor, ilçemi haberdar ediyorum ve edeceğim, bu benim görevim.) Muhalefetin üç bine yakın önergesinin ret edilmesi sizi kaygılandırmıyor mu? Bu vahim gidişat sizi endişelendirmiyor mu?Basın ve medya özgür mü? İfade serbestisi var mı? Sosyal medya ve mecra, tarafsız yerel medya hariç, alan bırakıldı mı muhalefete? Olduğunda sizin siyasi tarzınızı uygularız, liderleri eleştirmeyiz. Şu an yukarıdan aşağı eleştiri yapacağız, başka çare yok)

*Biz temiz siyaset için kurulmuş, temiz ağız ve lafıza itina gösteren, küfür, aşağılama, tehdit, şantaj, tahkir, ifrat ve iftira gibi kelamlar lügatımız da olmadığı için kullanmayan bir partiyiz.(siyasette denk eleştiri yoktur, temsile aykırıdır. Siyasette ahde vefa da yoktur. Acizane bizim birbirimizi değil, lider ve proğramları eleştirmemiz gerektiğine inanıyor ve yapıyorum. Kimsenin hatırı için susmayacağız)

*Bire bir iletişimde nezaket, nezahet, edep, saygı ve sevgi dili, eleştiri ve tenkitlerde had ve hudut sahibi bir partiyiz,(kimsenin siyasi anlayışına müdahil olmuyoruz, kendimize de ettirmeyiz)

*Siyasi etiğe inanan, belge düzenleyen ve beyaz gömlek giyerek sembolleştiren bir partiyiz,(tüm siyasi anlayışların ve duruşların temsiline, eşitliğine ve adil hak bölüşümüne inanıyoruz )

*İmar yasası, iskan yasası ve ihale yasası gibi kamu malında talan, yağma, yolsuzluk, usulsüzlük, çökme, zimmete geçirme, kıyak ve peşkeşe karşı bir partiyiz,(tüyü bitmemiş yetim hakkına saygı ve devlet ve millet malından kaygı duyuyoruz)

*Güçlendirilmiş parlamenter sistem projesini ilk dillendiren, şekillendirip, diğer siyasi partilerle paylaşan, demokrasiye inanan bir partiyiz,(cunta, sulta ve teokrasiye karşıyız)

*İslam hukuku gereği, istişare ve şura, meşveret ve maslahatı kullanan, emir-komuta anlayışını ret eden, liderini bile eleştiren bir partiyiz,(mutlak itaati ve bağnaz sadakati ret ediyoruz)

*İnsan odaklı, insanı ve onun mahremiyetini her şeyin üstünde tutan; Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Pomak, Manav, Roman, Ermeni, Rum ve Arap ayrımı yapmayan, her türlü etnik ve köktenciliğe karşı bir partiyiz,( kimsenin kimseye üstünlüğü-düşkünlüğü yoktur, buna canı gönülden inanıyoruz)

*Mezhep, meşrep, nesep ayrımı yapmayan, her din, inanç ve kültüre müsavi mesafede, her anlayış ve düşünceye aynı hoş görü ve tahammül içinde olan, sağcı ya da solcu bile olmayan bir partiyiz,( sağcı-solcu, illet-zillet, alevi-sünni gibi kutuplaştırıcı ve ötekileştiriciliği ret ediyoruz.)

*Serok kelamının anlamı bilinerek kullanılıyor ise bu bir gaf, yok sırf sayın Bahçeli kullandı diye tekraren kullanılıyor ise gaflettir zira, Türkçe-farsça bir kelimedir.(Ser-kan, Ser-hat Ser-vet gibi) Yok PKK terör örgütü ile irtibatlandırmak için ise daha vahim zira, suçtur. Bir cümlede ''Serok Ahmet deyip, hemen ardından ''hakaret etmedim hiç bir lidere'' demek çelişkidir, biz kimseye sataşmıyor, karşılık verme hakkımızı kullanıyoruz.(Sayın Bahçeli'nin 26 0cak 2021 deki meclis konuşmasını bir daha dinlemesini tavsiye ediyorum herkese.)

*Ben bir daha ifade ediyorum, evet ben bir ülkücüyüm, donanımlı ve iyi bir ülkücüyüm, fikriyatını hayatına koymuş, inandığı gibi yaşayan biriyim. Ben kimlik değiştirmedim, adres değiştirdim. FİKRİMİN TEMSİL EDİLDİĞİNE İNANDIĞIM YERDEYİM. Bunu sorgulamak kimsenin hakkı da haddi de değildir. Bu ne cür'et?

*Ülkücülük bir şuur işidir, idrak işi, temsil, tevhit ve inanç işidir. İnsanların asalet ile taşıması arzulanan değerler bütünüdür ve parti üstüdür. Herkesin malıdır, kimsenin tekelinde değildir. Cennet mekan Alparslan Türkeş bey dünya Türklüğüne mal olmuş bir liderdir, elbette adını ağzımdan düşürmeyeceğim. O, tüm Türklerin lideridir, Uygurların da, sadece MHP'nin değil.

*Kimsenin adamlık ve akıl konusunda tavsiye ve ya dersine ihtiyacımız da yok,

*Kabus gibi çökerim, dışarı çıkarmam, adam akıllı siyaset yapsınlar, bu kadar kör olunmaz, çap, beni konuşturmasınlar gibi tahkir, tehdit ve şantaj konularında hukuki sürece müdahil olmaya savcılarımızı davet ediyorum. (Hukuki karşılık hakkımı saklı tutuyor, özür bekliyorum). Bu devlete ve hukuki düzene meydan okumadır zira, kanun tanımamadır. Siyaset edebilme bir anayasal haktır, devlet gözetiminde ve emniyetinde yapılır. Devlet erki haricinde ki her söz laf-ı güzaftır. Haddini aşmadır. Ne yani daha dün kendi önergeniz Andımıza ret oyu vermenizi eleştirmeyelim mi? AKP ile hangi konularda ayrı düşündüğünüze bir kaç örnek verseydiniz. Uygur kardeşlerimizi neden görmezden gelindiğini, MKE, Merzifon yaylalarının imara(siyanür ile altın aramaya)açılması, nepotizm ile ilgili düşüncelerinizi sıralasaydınız daha yararlı olurdu. Bakır çayı üzerine ne planlandı? Madem su yok diyoruz, Merzifon için beraber çalışsaydık diyoruz, mutabıkız. Esas muhalefet biziz, bu yüzden yazıyorum.

*ilmi siyasetin ne olduğunu iyi irdelemek lazım, racon kesme, ayar verme  yeri değildir. Diyarbakır gezisinde sayın Erdoğan'a ''Serok Erdoğan'' diye tezahürat yapıldı, bunu nereye koyacaksınız merak ediyorum? Aynı yiğitliği sergileye bilecek misiniz? Yok. O zaman adama demezler mi bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu ?diye. Kimse kimseye dur diyemez, bunu hukuk der, kanun der, yani devlet der..

*Hüseyin Nihal Atsız'ın güzel bir sözü vardır: "Demokrasi kuşunun tek yenir yanı eleştiridir, kritik ve  tenkittir." Cumhur başkanı dahil, siyasi her kişi ve kurumu, parti ve lideri eleştirmeye ve inandığım doğruyu demeye devam edeceğim. Kimse kusura bakmasın!

*Her kesi önce hak ve hukuka itaate, sonra iyi bir üslup, usturup ve usül-ü erkana riayete davet ediyorum"ifadelerine yer verdi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV